Konačno – lijevi bek!

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 10.07.19. | 16:16

Lani su se mučili s ozljedama, ali ove sezone krenuli su sjajno. Ostanu li u ovakvoj formi u nastavku, Dalićeve brige na toj strani obrane postat će slatke brige…

Prakično od završetka SP-a, cijelu Ligu nacija i pri početku tekućeg kvalifikacijskog ciklusa mučio se s tom pozicijom, što na desnoj strani što na suprotnoj. Šime Vrsaljka se sjeti valjda jedino kad ovaj nešto pošalje u WhatsApp grupu „repka“ jer ponajbolji desni bek svijeta radi teške ozljede nije odigrao poštenu utakmicu od Mundijala.

Na poziciji lijevog beka također nikako na zelenu granu. Borna Barišić počeo je dobivati minute u ovom ciklusu i bio jako dobar, ali i njega su ozljede zaustavile kad je bio najpotrebniji reprezentaciji, pogotovo u susretu protiv Mađarske koji je napustio prije zadnjeg zvižduka. Ove godine je puno bolje, ali u 2018. propustio je praktično cijeli listopad i studeni radi ozljeda lista i koljena. Čak 16 utakmica za Rangerse, ipak bio je na raspolaganju protiv Walesa, no nije to bilo to...

Dalić već dugo nije čuo nijednu dobru vijest s te strane obrane, a danas odmah dvije...

Naime, Borna Barišić odradio je izgleda sjajne pripreme i započeo sezonu odlično, dokazao je to golom i asistencijom u 1. pretkolu Europa lige te oduševio utakmicom kojom je započeo tekuću europsku sezonu. Okej, suparnik nije bio ništa osobito, ali da više ne odigra nijednu utakmicu ove godine, na njezinom kraju pisat će kako je imao gol i asistenciju, bit će manje bitno protiv koga. Konkretno, učinio je to u pobjedi protiv St. Joseph'sa 4:0.

Lani je muku mučio s ozljedama, a radi one protiv Mađarske stao je šefu Stevenu Gerrardu na žulj i zamalo upropastio nastavak njihove suradnje u Rangersima. Legenda Redsa mu je, srećom, oprostila, vratila ga u momčad i sad može čestitati samom sebi na providnosti jer Borna je bio pun pogodak, i asistencija.

"Zadovoljan sam, dobro je radio u pripremama za sezonu. Djeluje mi mentalno i fizički moćno i nadam se, nastavit će tako i dalje,“ pohvalio ga je, pa prokomentirao njegov gol iz slobodnjaka: „Uvjeren sam, s te pozicije može ih zabiti još nekoliko ove sezone“.

Druga dobra vijest za Dalića jest povratak Josipa Pivarića, kalvarija igrača kijevskog Dinama bila je puno gora, na njega je zaboravila i hrvatska sportska javnost koliko ga nema. Sad je i tome došao kraj.

Nakon pola godine bez nogometa, hrvatski reprezentativac vratio se s najgore kazne za svakog sportaša – operacije križnog ligamenta koljena, koji je polomio na zimskim pripremama, a na ljetne je uletio kao iz topa ispaljen. Ušao je u igru u 60. minuti pripremne utakmice kijevskog Dinama i Zirle te zabio dvadesetak minuta kasnije za konačnih 5:0.

Operiran je u veljači, a čini se kako je zajednički oporavak u društvu prijatelja, bivšeg klupskog i sadašnjeg reprezentativnog suigrača Marka Pjace bio uspješan jer, eto, već je donio prve plodove. Dio rehabilitacije odradili su u Zagrebu, a na par dana pobjegli su malo na more na otok Krk. Pivarić se mjesec dana vratio na travnjake, a Pjaca navodno ne zaostaje puno.

"Frajer je već spreman," rekao je prije mjesec dana Marko Pjaca za Pivarića u reportaži Sportskin novosti  i nije lagao...

Dalić je kao privremeno rješenje koristio Tina Jedvaja, jer je i Marin Leovac imao pauze radi ozljeda, a za zadnje okupljanje, ono za Wales, Tunis i Omiš zvao je i Darija Melnjaka. No sad je svemu tome, nadamo se, došao kraj, a nastave li Barišić i Pivarić u ovakvoj formi i u nastavku sezone, Dalićeve brige na lijevom beku postat će slatke brige…

(Foto: Pixsell, Reuters)

 


Tagovi

Hrvatska nogometna reprezentacijaJosip PivarićZlatko DalićBorna Barišić

Ostale Vijesti