Konačno je jasno zašto je Barca kupila Boatenga

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 23.01.19. | 15:10

A zato...

"Što će im on," zapitali su se mnogi pročitavši kako je Barca dovela veterana, koji je prije nekoliko sezona bio dobar samo za Las Palmas, a danas je dovoljno dobar za jedan od najvećih svjetskih klubova.

Izgleda da Valverde nije imao nikakav specijalan plan za njega, nego ga je jednostavno doveo jer je bio prava prilika u pravom trenutku. Ganac je provjeren igrač u Primeri, govori Španjolski i posao je financijski bio dobar za klub. Novo pojačanje moglo bi debitirati već danas protiv Seville u Kupu kralja jer ga je trener katalonskog giganta uvrstio među 18 igrača na koje računa za taj susret.

Da bi netko upao, netko mora ispasti, a taj netko je Denis Suarez. Mladi veznjak stigao je prije nekoliko sezona iz Villarreala i čini se kako mu je dojadilo sjediti na klupi te je prije nekoliko mjeseci zatražio odlazak. Danima se šuška o njegovim mogućim novim destinacijama, a čini se kako je njegov odlazak samo pitanje vremena jer Valverde više ne računa na njega ni kao zamjenu.

 

Arsenalov nenadžer Unai Emery, koji ga je trenirao u Sevilli, zainteresiran je za njegove  usluge, a sad je jasno kako je Boateng doveden samo kako bi pokrpao rupu nastalu sve izvjesnijim odlaskom Suareza. Katalonci će za njega vjerojatno izvući dobru lovu od Arsenala, Mirror prenosi kako je u pitanju posudba za 2 milijuna eura do konca sezone i potom otkup za oko 20 milijuna eura.

Također, Arsenalovi navijači uvjereni su kako je Boatengov dolazak značio slobodne ruke Suarezu i kako će uskoro preseliti na Emirates. Bivši prvak Europe do 19 godina odlazi iz kluba radi male minutaže, naime, ove sezone ima samo dva nastupa od prve minute za Barcu u svim natjecanjima i nada se kako će kod svog bivšeg trenera, kod kojeg je prije nekoliko sezona bio na posudbi u Sevilli, oživjeti karijeru.

(foto: ACtion Images)


Tagovi

Kevin-Prince BoatengBarcelonaDenis SuarezZimski prijelazni rok

Ostale Vijesti