Matija Habljak/PIXSELL
Matija Habljak/PIXSELL

Komnen Andrić: Uspio sam postati bitna karika Dinamove momčadi, to je moja najveća pobjeda

Vrijeme Čitanja: 4min | sri. 02.02.22. | 14:18

Plavi 9 koji je ujedno i ‘pravi 9’ izvrsno je nadomijestio izostanke Brune Petkovića krajem jeseni, a jednako je nastavio i na startu proljetnog nastavka natjecanja

Komnen Andrić (26) odigrao je odlično derbi prvog kola nastavka natjecanja u Prvoj HNL, iako nije zabio gol bio je u Germanijakovoj momčadi 21. kola. Nakon njegova udarca glavom u 22. minuti pao je prvi pogodak protiv Rijeke, Šutalov nakon odbijanca, a majstorski je, baš poput prve špice za kakvom Dinamo vapi, pripremio drugi, Oršiću u 42. minuti.

Bivši mladi reprezentativac Srbije, čiju vrijednost Transfermarkt procjenjuje na 1,5 milijuna eura, dosad je za zagrebačke Plave u 31 prvenstevnoj utakmici zabio 11 golova, tri u pet nastupa u Kupu te jedan u šest europskih nadmetanja. Ove sezone, pak, zabio je sedam, uz jednu asistenciju, u 22 nastupa ukupno u tri natjecanja, a jedan pogodak, u Kranjčevićevoj Hrvatskom dragovoljcu na kraju jeseni, neopravdano mu je, pokazale su kasnije analize, poništen zbog zaleđa.

Andrić je odlično zamijenio ozljeđenog Brunu Petkovića na kraju jeseni, a u istom je tonu nastavio i na proljeće, odgovara mu i Kopićev sustav 3-5-2.

Iskreno, nikad nisam razmišljao o tome leži li mi više kad igramo s dva ili jednim napadačem. U Interu sam bio sam u napadu, u Rusiji također. Sad mi odgovara kad igramo s dvojicom napadača. Oršić je bliže igri, ja više naprijed. No, najsretniji sam kad sam na terenu, mogu se uklopiti u bilo koji sustav, nema problema”, kaže Andrić u razgovoru za Sportske novosti.

‘Plavom 9’ je najbitnije da igra, jer pamti i razdoblje u modrom dresu kad je bio izvan kombinacija 15 utakmica.

“Najvažnije mi je da sam se nametnuo treneru. Uspio sam postati bitna karika Dinamove momčadi, to je moja najveća pobjeda. Samom sebi sam dokazao da to mogu biti. A pokazao sam I nekim trenerima da su pogriješili kad su me stavili u drugi plan”, iskren je napadač podrijetlom iz Raške.

Imao je ove zime ponudu francuskog Clermonta, klub ju je odbio, krajem jeseni i Werdera, no kako Jurić i Petković nisu bili fit, a nije se znalo ni što će biti s Oršićem, kao i napadačem u dolasku, spuštena je rampa za Andrićev transfer.

“Kad sam u situaciji da konstantno igram ili ulazim nema ljepše stvari nego biti igračem Dinama. Borimo se za naslov prvaka, a čeka nas kao šlag na tortu nastavka sezone europski dvoboj sa Sevillom. Volim taj pritisak, nema bolje situacije za igrača nego kad se bori za titulu”.

Andrić se ne boji da će Petkovićevim oporavkom izgubiti status prvotimca, uostalom, dobri su si Komnen i Bruno i privatno…

“Ne gledam to na takav način. Meni je bitno da dajem maksimum, primarno mi je da sam zadovoljan sa samim sobom. Ostalo će biti kako trener odluči. Naravno, krucijalno je da mi nastavimo ovaj pobjednički ritam, a hoće li igrati Petko ili ja manje je bitno. U konačnici, najvažnije je da uzmemo titulu I pokušamo što dalje dogurati u Europi”.

Andrić ističe koliko je Mislav Oršić bitan za momčad (“nemam riječi, sjajno što ej ostao”), uostalom, njih dvojica tvore po mnogim stručnjacima "perfektan tandem", a sretan je i što je doveden Petar Bočkaj, od čijih lopti s boka napadači poput Komnena žive.

“Bočkaj je za nas pravo pojačanje, nadam se da će mi ovog proljeća namjestiti barem pet pogodaka, ha, ha, ha. Sve ispod toga ne bi bilo to”, kaže dobro raspoloženi napadač Plavih, kojeg je nakon utakmice pohvalio i trener Željko Kopić. Što se, pak, uzbudljive borbe za prvo mjesto u HNL-u tiče, vjeruje u titulu:

“Naravno da vjerujem da ćemo mi na kraju slaviti. Tek sad smo pravi. Dobro smo se odmorili od teške jeseni u kojoj je Dinamo odigrao skoro 40 utakmica, a imamo i puno reprezentativaca koji su izostajali, ostajalo nas je desetak trenirati u Maksimiru. Jedina smo hrvatska momčad koja je igrala Europu i još u njoj traje. To je bio ogroman napor. Sada na proljeće broj utakmica je prorijeđen, imat ćemo mnogo više treninga za pripremu. Zato sam optimist”, poručio je Komnen Andrić.

Dinamo sljedeću utakmicu igra u nedjelju u Puli protiv Istre 1961 (17.05 sati).

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

Komnen AndrićGNK DinamoDinamo ZagrebPrva HNLhrvatski nogometEuropska ligaŽeljko Kopić

Ostale Vijesti