Kome treba prijelazni rok? Ovo je momčad od 327 milijuna eura čiji su igrači već prešli u Real, Man Utd, Inter, Liverpool...

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 09.06.18. | 19:01

Kakva momčad!

Ljetni prijelazni rok počinje 1. srpnja, ali situacija s transfer ludilom već je odavno počela. Već je godinama pravilo da nogometni klubovi, posebno oni najveći, odmah po završetku sezone krenu u dogovaranje pojačanja za sljedeću godinu, a ove godine je situacija dodatno komplicirana zbog činjenice da je Svjetsko prvenstvo pred vratima pa dosta igrača želi imati riješenu situaciju s klubovima prije nego krenu utakmice.

Zbog toga nije ni čudno da iz dana u dan dolaze vijesti o već 'odrađenim' transferima. Mi smo pogledali što je sve do sada službeno objavljeno od strane klubova i složili zanimljivu momčad koja vrijedi 327 milijuna eura! Po dva pojačanja već su doveli Liverpool, Manchester United i Inter, a tu su i novi igrači Reala, Juventusa, Leicestera i Bayera. Napominjemo da u izbor nisu ušli oni igrači čiji potpis još uvijek nije službeno objavljen.

Na vratima naše momčadi je 25-godišnji Mattia Perin kojeg je Juventus izabrao za nasljednika Gianluigija Buffona te ga platio 12 milijuna eura. Zanimljiva je obrambena linija – sva su tu nova igrača Intera koje su Nerazzuri doveli besplatno, De Vrij i Asamoah, desno je nova mlada nada Josea Mourinha, Dalot, a tu je i bivši igrač United Jonny Evans.

U veznom redu imamo tri neumorna igrača. Fabinho i Naby Keita su novi igrači Liverpoola, a Fred Manchester Uniteda. Što se napada tiče, tu trojac čine mladi Južnoamerikanci – 17-godišnji Vinicius i Paulinho te 3 godine stariji Martinez.

A transfer ludilo tek treba krenuti…

Mattia Perin (Genoa – Juventus; 12 milijuna eura; vrijednost 16 milijuna*)

Diogo Dalot (Porto – Manchester United; 22 milijuna eura; vrijednost 7 milijuna)
Stefan de Vrij (Lazio – Inter; slobodan igrač; vrijednost 40 milijuna)
Jonny Evans (WBA – Leicester: 4 milijuna eura; vrijednost 15 milijuna)
Kwadwo Asamoah (Juventus – Inter; slobodan igrač; vrijednost 14 milijuna)

Fabinho (Monaco – Liverpool; 45 milijuna eura; vrijednost 45 milijuna)
Naby Keita (Leipzig – Liverpool; 60 milijuna eura; vrijednost 65 milijuna)
Fred (Šahtar – Manchester United; 59 milijuna eura; vrijednost 32 milijuna)

Paulinho (Vasco de Gama – Bayer Leverkusen; 26,4 milijuna eura; vrijednost 25 milijuna)
Vinicius Junior (Flamengo – Real Madrid; 35 milijuna eura; vrijednost 45 milijuna)
Lautaro Martinez (Racing Club – Inter; 25 milijuna eura; vrijednost 23 milijuna)

* vrijednost je preuzeta sa stranice Transfermarkt

(Foto: Action Images)

 


Tagovi

Mattia PerinDiogo DalotStefan de VrijJonny EvansKwadwo AsamoahFabinhoNaby KeitaFredPaulinhoVinicius JuniorLautaro Martinezprijelazni roktransferinogometni transferi

Ostale Vijesti