Igor Soban/PIXSELL
Igor Soban/PIXSELL

Kombinacija iz snova: Zurich doveo talentirano krilo iz Kine pa ga poslao na posudbu u 2. HNL

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 16.02.22. | 12:58

Lani je nastupio dva puta za momčad koju trenira Ivan Leko, a Guardian ga je uvrstio u popis 60 najvećih mladih talenata 2020. godine.

Švicarski prvoligaš Zurich na službenim je stranicama potvrdio dovođenje Jie Boyana, 18-godišnjeg lijevog krila koje je dosad igralo za kineski SH Port čiji je glavni trener hrvatski stručnjak Ivan Leko. Vijest sama po sebi ne bi bila toliko zanimljiva da Boyana odmah neće biti proslijeđen u Hrvatsku gdje bi do kraja sezone trebao osjetiti čari 2.HNL.

Kinez tako neće biti u kadru švicarske momčadi, već ga je Zurich do kraja sezone poslao na posudbu u hrvatskog drugoligaša Dubravu Tim Kabel.

„Jia je iznimno talentiran koji je svoju kvalitetu pokazao u svojim uzrastima u Kini. Odlazi na posudbu u Dubravu Tim Kabel, nadamo se da će tamo dobiti šansu i skupiti malo iskustva u europskom nogometu“, rekao je Seyi Olofinjana, bivši nigerijski reprezentativac koji nakon dvije godine rada u Wolverhamptonu danas obnaša ulogu tehničkog direktora u Grasshoppersu.

Dubrava je trenutno peta momčad 2. HNL, a u prvoj utakmici u proljetnom dijelu sezone teško stradali na gostovanju kod Rudeša rezultatom 4:1. Boyana se priključio Zagrepčanima, a o Hrvatskoj je nešto mogao naučiti u razgovoru s Ivanom Lekom koji ga je trenirao u SH Portu.


Tagovi

Dubrava Tim KabelKK DubravaNK DubravaZurich2. HNL2.HNL

Ostale Vijesti