Koliko godina ima Renato Sanches – 18 ili 23?

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 04.07.16. | 11:27

„Takvim pričama iskazuju nepovjerenje prema meni i Benfici“, kategorički demantira reprezentativac Portugala.

Tek 24 prvenstvene utakmice za Benficu i transfer u Bayer vrijedan 35 milijuna eura. Potencijalno čak 80 milijuna ako Renato Sanches ispuni sve uvijete za bonuse. Sudeći prema onome što smo vidjeli na Europskom prvenstvu u Francuskoj 18-godišnji nogometaš ima velike šanse da u tome i uspije.

Samo, je li njemu uistinu tek 18 godina?

Debata koja se pokrene svaki put kada se na nogometnoj sceni pojavi tako mlad, a fizički dominantan igrač. Obično je pokrenu rivalski klubovi. Ovog je puta to učinio predsjednik lisabonskog Sportinga Bruno de Carvalho i to još prošle godine. Nazvao je bolnicu u Amadori i tražio dokumentaciju o Sanchesovom rođenju.

Naravno, ona nije stigla u njegove ruke, ali dokumentacije se dokopao Jornal de Noticias. I zaista ima nečega čudnog u rodnom listu, iako ima i naizgled logičnog objašnjenja. Papiri tvrde kako je Sanches zaista rođen 18. kolovoza 1997. godine. Problem je, međutim, što je datum upisan tek 2002., pet godina kasnije.

Sanchesovo okruženje ipak nudi objašnjenje. Njegovi su se roditelji razveli, a otac je samo pet mjeseci nakon Renatovog rođenja emigrirao u Francusku i sina je prijavio tek kad se vratio - pet godina kasnije.

Sam nogometaš ipak kategorički odbacuje ovakve tvrdnje.

Takvim pričama iskazuju nepovjerenje prema meni i Benfici. Svi imamo društvene mreže, televizore, slušamo te priče na dnevnoj bazi. Svi igrači su to vidjeli. Pričaju kako Renato nema 18 godina, već 22 ili 23. Ja sam odrastao u Portugalu. Punih deset godina radio sam u Benfici. Kako je onda moguće da mi je 25?“, zapitao se Sanches.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Renato SanchesBayernPortugalska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti