REUTERS/Marcelo Del Pozo
REUTERS/Marcelo Del Pozo

Koemanova smjena je pitanje vremena, danas odlučuju o njegovoj sudbini u Barci

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 30.09.21. | 09:36

Laporta je sazvao sjednicu na kojoj je točka dnevnog reda - trener

Debakl za debaklom niže Ronald Koeman na klupi Barcelone. Prvo su u Ligi prvaka poraženi od Bayerna na Camp Nou s 3:0, a istim rezultatom izgubili su sinoć od Benfice. Da se Koemanu trese stolica duže vrijeme nije neka novost, a kako stoje stvari nakon sinoćnjeg poraza po svemu sudeći svi krediti su potrošeni.

„Igrali smo dobro dok nismo primili drugi gol. Ogromna je razlika u tome što su oni svoje šanse realizirali, a mi nismo. Imali smo četiri velike prilike. Teško je prihvatiti ovakav rezultat i mislim da on nije stvarni pokazatelj stanja na terenu. Moramo biti bolji u obrani, a neke ekipe su jednostavno fizički moćnije od nas i onda mi djelujemo slabo i mekano na terenu. U fizičkom segmentu smo zaostajali, kao i u brzini. Moramo igrati svojim stilom, držati loptu i stvarati prilike. Tako smo i pokušavali, ali ako ne zabiješ gol, ne možeš pobijediti“, branio se Koeman nakon poraza i dodao kako ima podršku igrača te se osvrnuo na izgledni otkaz.

„Ne mogu ništa reći o svojoj budućnosti jer ne znam kakav je stav Uprave. Nije u mojim rukama. Sva krivica je trenerova, no u mnogim fazama utakmice smo djelovali jako dobro. U fazi smo raznih promjena. Nedostajalo nam je nekoliko igrača. Mislim da nije potrebno ponavljati što je problem“, rekao je Koeman nakon utakmice.

Joan Laporta je nakon utakmice odjurio u svlačionicu, ali ne kako bi smjenio Koemana jer nije htio donositi odluke vruće glave, već kako bi hrabrio igrače nakon još jednog poraza.

Marca javlja kako ga na klupi može zadržati samo situacija ako čelnici katalonskog kluba ne nađu zamjenu za Nizozemca. Ne može mu više pomoći ni forsiranje mladih igrača poput Pedrija i Gavija jer su rezultati jednostavni loši za klub Barceloninog renomea.

Predsjednik Barcelone Joan Laporta sazvao je danas u 14 sati sastanak uprave, a jedina točka dnevnog reda je sudbina Ronalda Koemana. Raspravit će ima li smisla dati još prilika Koemanu ili će potražiti novo rješenje.

Kao nova imena na klupi u španjolskim medijima spominju se izbornik Belgije Roberto Martinez, legenda kluba Xavi Hernadez i Laportin favorit Andrea Pirlo. U bivšem treneru Juventusa predsjednik vidi istinskog nasljednika Franka Rijkaarda


Tagovi

Ronald KoemanJoan LaportaBarcelona

Ostale Vijesti