Dubravka Petric/PIXSELL
Dubravka Petric/PIXSELL

Kod Željka Kopića za njega nema mjesta, pa je otišao u Ljubljanu k Robertu Prosinečkom

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 27.03.22. | 15:57

Dinamov vezist na posudbi u Dnjipru-1 zbog rata se vratio doma, ali do kraja sezone će igrati u susjedstvu

Željko Kopić ipak neće priključiti kadru prve momčadi Nevena Đuraseka, nogometaša koji je bio na posudbi u Dnjipru-1 kod bivšeg Dinamova trenera Igora Jovićevića, pa se s njim već na početku Putinove invazije na Ukrajinu vratio doma i zadnjih tjedana trenirao u Maksimiru.

Kako javljaju Sportske novosti, vezist koji je ponikao u varaždinskoj nogometnoj školi do kraja sezone će nastupati za Olimpiju. Razgovarao je s trenerom Kopićem, svjestan je situacije u kojoj se nalaze i on i Dinamo, premda  su ozlijeđeni vezisti Luka Ivanušec i Marko Bulat, a donedavno i Arijan Ademi.

“Svjestan sam da se Dinamo bori za naslov, da je momčad već definirana i da bih teško u ovom trenutku dobio priliku i konkurirao za momčad. Otvorila se opcija odlaska u Olimpiju, prihvatio sam i tamo ću biti do kraja sezone”.

Trenirat će ga bivši as zagrebačkih Modrih Robert Prosinečki, što je, sigurno, bio dodatan argument za odlazak u Ljubljanu.

“Apsolutno, upravo je to prevagnulo odluku da dođem u Ljubljanu, trenirat će me jedan takav nogometni velikan”.

Što će biti na kraju sezone, dakako, nitko ne zna.

“Još je to daleko, vidjet ćemo kakva će biti situacija u Ukrajini, kakva će biti moja situacija. Zasad sam do kraja sezone u Olimpiji”.

Kakva je situacija u Dnjipru, je li u kontaktu sa suigračima?

“Čujemo se, da. Ha, većina je njih ostala u Dnjipru, a to je grad u kojemu dosad nije bilo puno bombardiranja. Oglase se ponekad sirene, ljudi idu u skloništa, ali kako je u nekim drugim gradovima, tamo je još dobro. Nadamo se svi da će taj rat što prije završiti”, zaključio je Đurasek u razgovoru za Sportske novosti.


Tagovi

Neven ĐurasekGNK DinamoOlimpija LjubljanaRobert ProsinečkiŽeljko KopićDinamo ZagrebDnjipro

Ostale Vijesti