„Kod Tudora igra onaj tko zasluži svojim radom za razliku od prethodnog trenera“

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 28.02.20. | 20:08

Bivši igrač Hajduka procvao je na posudbi, no i dalje prati Hajduk, a o Buriću očito nema najbolje mišljenje.

Dino Beširović je početkom Nove godine iz Hajduka otišao na posudbu u mađarski Mezokovesd. Malo je reći da se veznjak preporodio, od samog starta je umjesto defenzivne pozicije dobio ulogu dirigenta te u prvih šest kola zabio tri gola te tri puta asistirao.

„Stvarno sam se brzo uklopio u novu sredinu, ljudi su me lijepo prihvatili od samog starta priprema. U ekipi vlada odlična atmosfera i osjećam se kao da sam već duže vremena ovdje. Lijepo mi je krenulo i s golovima te asistencijama“, izjavio je Beširović u intervju za Dalmatinski portal.

Njegov klub je iz grada od nešto manje od 20 tisuća žitelja, ali su apsolutno iznenađenje lige te su trenutačno na trećem mjestu, koje na kraju sezone vodi u Europu. U prošlom kolu su deklasirali vodeći Ferencvaros rezultatom 3:0.

„Sva tri pogotka smo im zabili u prvom poluvremenu. Izašli smo muški, odmah smo ih pritisnuli i to nam se isplatilo“.

S Hajdukom ga veže ugovor do 2021. godine, no Mađari imaju opciju otkupa nakon sezone, a kako igra ta opcija je realna, a prisjetio se male minutaže u Splitu.

„Tu sam na posudbi do ljeta, a onda ćemo vidjeti. Mezokovesd ima opciju otkupa, vidim da su prezadovoljni sa mnom i da vjeruju u mene. Mogu reći kako je meni i mojoj obitelji lijepo ovdje“.

„Ovdje u Mađarskoj su mi dali šansu i pokazao sam što znam za razliku od Hajduka gdje u zadnjih šest mjeseci sam samo dva puta dobio šansu da uđem s klupe. Jedini sam igrač koji cijelu polusezonu nije dobio priliku da krene od prve minute“.

Za kraj se osvrnuo na stanje u Hajduku i na novog trenera Bilih.

„Naravno da pratim Hajduk, vidi se veliki pomak u igri. O treneru Tudoru čuo sam sve najbolje. Kod njega igra onaj tko to zasluži svojim radom na treninzima za razliku od prethodnog trenera“, zaključio je Beširović za Dalmatinski portal.

Bosanskohercegovački veznjak rođen u Portugalu u Hajduk je stigao u ljeto 2018. godine. No, sami star na Poljudu mu je bio kao iz horor filma, jer je u drugoj utakmici pod palicom Željka Kopića u kvalifikacijama za Europsku ligu protiv Slavije iz Sofije potrgao ligamente koljena te propustio skoro cijelu sezonu.

Pogledajte TEČAJEVE Germania Sport kladionice.

POVRATAK NA NASLOVNICU

(foto: Pixsell)

 


Tagovi

Dino BeširovićIgor TudorDamir Burić

Ostale Vijesti