Klubovi se dogovorili, ali zvijezda Ajaxa je jasna: „Ja tamo ne idem“

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 06.12.19. | 11:19

Iznos transfera bio je dogovoren, ali od transfera neće biti ništa, a razvoj situacije budnim okom prati i Zinedine Zidane.

Direktor Ajaxa Marc Overmars odvano je obznanio nogometnoj javnosti da onaj koji želi imati mladog veznjaka u svojim redovima mora biti spreman platiti između 50 i 60 milijuna eura. Tottenham je nakon dugih pregovora uspio pronaći zajednički jezik s Ajaxom, ali nakon što je dogovorena odšteta od 55 milijuna eura oglasio se i sam igrač koji je kategorički odbio prelazak u klub koji ga je prošle godine porazio u polufinalu Lige prvaka.

Posljednji navodi govore kako je osim Tottenhama istu sumu za Donnyja spreman izdvojiti i Real Madrid, a upravo bi prelazak mladog Nizozemca u redove jednog od ponajvećih klubova svijeta bio novi pokazatelj kako je Ajaxova akademija mjesto koje se s punim pravom naziva  tvornica talenta.

Prilikom jednog intervjua prije nekoliko godina sam Van de Beek je konstatirao kako je po njegovom mišljenju Real Madrid najveći klub na svijetu, pa tako ovaj potencijalni transfer još više dobiva na težini.

U ovom trenutku Zidane na mjestu središnjeg veznog može računati na tri igračine u vidu Tonija Kroosa, Luke Modrića i Casemira, a ovaj 22-godišnjak netko je tko bi trebao postiti budućnost (a i sadašnjost) kraljevskog kluba. Jasno, Zidane i dalje ne odustaje od Paula Pogbe, veznjaka Manchester Uniteda koji je već duže vremena van pogona zgo neugodne ozljede, ali Donny je netko protiv čijeg dovođenje ne bi imao apsolutno nikakvih zamjerki.

Dodajemo za kraj kako je iprak prva, glavna i najveća želja Real Madrida Kylian Mbappe za kojeg je Zidane nedavno izjavio kako je zaljubljen u njega, ali ukoliko će njega htjeti uskoro vidjeti u svojim redovima morat će platit odštetu kao da dovode pet ili šest Donnyja Van de Beeka, što je u ovom trenutku, pa čak i za Real Madrid, previše novaca.

 

 

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Donny Van De BeekAjaxZinedine ZidanetransferiZimski prijelazni rok

Ostale Vijesti