Kloppovo kazalište nedosanjanih snova: Desetkovani United stao na kraj nizu Redsa

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 20.10.19. | 19:35

Crveni vragovi imaju za čim žaliti.

I pet godina nakon dolaska u Premiership, Jurgen Klopp nije uspio ostvariti pobjedu na Old Traffordu. U devetom kolu engleske lige, Manchester United je na svom 'Kazalištu snova' odigrao remi 1-1 s prvoplasiranom momčadi prvenstva, Liverpoolom. Iako su gotovo svi očekivali pobjedu gostiju, na kraju Crveni vragovi imaju za čime žaliti jer su imali aktivno vodstvo do posljednjih pet minuta utakmice.

Iako je trener domaćih Ole Gunnar Solskjaer bio bez usluga ozlijeđenih paula Pogbe i Anthonya Martiala, na kraju je od prve minute ipak stao među vratnice dobro raspoloženi David De Gea, koji je u prvom poluvremenu obranio dva zicera indisponiranom Robertu Firminu.

Iako je Klopp s druge strane igrao praktički s najjačim sastavom, osjetio se izostanak Mohameda Salaha zbog ozljede gležnja. Njegova zamjena Divock Origi nije uspio upisati niti jedan udarac prema vratima Uniteda.

Osim Firmina, opasan po domaćina bio je i Gini Wijnaldum udarcem s distance, dok je sličan pokušaj na drugoj strani imao Scott McTominay. Oba puta, udarci su bili preslabi i išli direktno u naručje vratara.

Iako nismo vidjeli puno prilika, uz izrazito rascjepkanu igru punu grešaka pojedinaca, do promjene rezultata dolazi u 36. minuti utakmice. Lindelof je oduzeo loptu Origiju, gosti su tražili prekršaj – činilo se opravdano – ali sudac je ostao nijem. McTominay je produžio do Daniela Jamesa koji se sjurio po desnoj strani i centrirao na peterac gdje Matip katastrofalno reagira, a njegovu grešku iskorištava Marcus Rashford i zabija za neočekivano vodstvo Uniteda 1-0.

 

 

Do kraja poluvremena, Redsi su uspjeli doći do gola, međutim Sadio Mane je prije zabijanja samog gola loptu primio rukom te je sudac nakon VAR pregleda opravdano poništio zgoditak.

U drugom dijelu smo vidjeli jako malo prilika. Praktički u prvih dvadesetak minuta nije bilo opasnije situacije ni pred jednim vratima, a budnost Alissona je u 67. minuti testirao Rashford nakon što je driblingom izbacio Robertsona i opucao pored gola sa dvadesetak metara udaljenosti.

Samo par minuta kasnije Fred je pucao iz nezahvalne pozicije, a kada se činilo da će utakmica završiti pobjeodm Solskjaerove momčadi, ukazao se Adam Lallana na drugoj strani. Klopp je ovog, pomalo zaboravljenog igrača ubacio u drugom poluvremenu, a ovaj mu se odužio pogotkom u 85. minuti.

Wijnaldum je proigrao Robertsona na lijevoj strani, ovaj upućuje centaršut, prizeman, ali vrlo neugodan. Lopta prolazi kroz šumu nogu i dolazi an drugu stativu pored usamljenog Lallane koji postavlja nogu i usmjerava loptu u gol za izjednačenje 1-1.

 

 

Do kraja utakmcie Redsi su pokušali doći do potpunog preokreta, prijetili su s distance i kaznenog prostora, ali De Gea je u par navrata dobro reagirao, a gosti nisu bili precizni.

Nakon tri remija i jednog poraza, Klopp je ponovno izvukao tek remi na Kazalištu snova. Time su Crveni vragovi prekinuli sjajan niz Redsa od osam uzastopnih pobjeda na startu ovog prvenstva. Da su došlui gosti do devete srušili bi rekord Citya po broju uzastopnih pobjeda na otvaranju prvenstva, a skinut je i njihov niz nakon 17 uzastopnih prvenstvenih pobjeda (računajući i prošlu sezonu).

 

 

Vrijedi spomenuti kako su iznad Old Trafforda letjeli avioni s natpisom #WoodwardOut, ciljajući na Eda Woodwarda sportskog direktora, a osim njih na udaru je i vlasnik kluba Malcolm Glazer.

(Foto: Reuters)


Tagovi

Adam LallanaMarcus RashfordOle Gunnar SolskjaerJurgen Klopp

Ostale Vijesti