REUTERS/Lee Smith
REUTERS/Lee Smith

Klopp se 'zaljubio' u hit-veznjaka SP-a, već na zimu spremio je ponudu od 40 milijuna eura!

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 12.12.22. | 09:53

Doduše, nije Nijemac jedini koji bi ga rado doveo, navodno razvoj situacije prati i Antonio Conte…

„Čovjek jede travu“, bio je kratak, ali veoma precizan zaključak spomenutog društva koji jako dobro razumije nogomet kao igru. Naime, Sofyan Amrabat je protiv Hrvatske bio dominantna figura na terenu, u svim sportskim medijima bio je jedan od najboljih ocjenjenih igrača, a poprilično je u tom ogledu 'namučio' najboljeg igrača utakmice Luku Modrića. A svaki igrač koji je namuči Modrića u sredini terena zaslužuje pozornost…

U siječnju 2023. godine bit će tri godine kako je Amrabat stigao u Fiorentinu iz Hellas Verone. Platile su za njega viole skoro 20 milijuna eura, a iako je u prvi tren ta odšteta djelovala pomalo pretjeranom, s vremenom se pokazalo da isti onaj skaut koji je prepoznao Marokanca, a potom i inzistirao na njegovom dovođenju, zaslužuje povišicu.

Otkako je stigao u klub, Amrabat je standardan prvotimac. Lani se, doduše, borio s ozljedama, ali je svejedno skupio 25 utakmica, dok je u samo prvom dijelu ove sezone za Fiorentinu odigrao već 20 utakmica. Nećete od njega vidjeti puno pogodaka i asistencija, njegova važnost za momčad vrednuje se kroz neke druge parametre, a to nije promaknulo dvojici ponajboljih svjetskih trenera koji su oduševljeni svime onime što defenzivni veznjak Maroka radi na ovom prvenstvu. Njegova minutaža na ovom SP- u je stopostotna, sve utakmice je započeo i završio, a tek je protiv Hrvatske požutio.

Njegove predstave bile su dovoljno dobre da bi se za njegovim uslugama 'zagrijali' u Liverpoolu i Tottenhamu. Klopp je navodno poručio Keiti i Oxlade-Chamberlainu da mogu tražiti drugi klub, na kraju sezone će se vjerojatno umiroviti i James Milner, a radi svega navedenog bi Nijemac mogao potražiti novog središnjeg veznjaka. Naravno, Bellingham je 'prvi pick', ali on je potpuno drugačiji profil igrača od Amrabata. Spoj takve dvojice u veznoj liniji, uz kapetana Hendersona i Thiaga, mogao bi zaista biti sjajan. Bellingham i takvi igrači su ovisni o igračima poput Amrabata puno više nego obratno. Svojevremeno je Platini znao govoriti današnjem izborniku Deschampsu da je njegova zadaća da donese loptu za njega i trči za njega, ali da nije bilo Deschampsa, Platini sigurno ne bi bio tako dominantan kao što je svojevremeno bio. A baš bi taj 'Deschamps' trebao biti Amrabat ostalim Livepoolovim zvijezdama.

Matteo Moretto javlja kako je 'istina' da je Livepool zainteresiran za Amrabata, ali ako bi 26-godišnjeg Marokanca htjeli dovesti već ove zime, 18 mjeseci prije nego što mu istekne ugovor, predviđa se da bi odšteta mogla biti oko 40-ak milijuna eura.

No, Klopp nije jedini kojem je Amrabat zanimljiv, navodno je i Conte 'bacio oko' na 26-godišnjeg veznjaka, ali je u ovom trenutku ta pozicija veoma dobro pokrivena u redovima londonske momčadi pa se stoga ipak Redsima da je mala prednost u utrci za potpisom hit-veznjaka SP-a.

Amrabat u Liverpoolu već u siječnju? Zvuči zanimljivo, ali više o tome tek kad završi Svjetsko prvenstvo… (I.A.S.)



Tagovi

Sofyan AmrabatLiverpoolFiorentinatransferiZimski prijelazni rokmarokanska nogometna reprezentacijaMaroko

Ostale Vijesti