PHIL NOBLE/Action Images
PHIL NOBLE/Action Images

Klopp je ovog ljeta bio relativno miran, ali zato na zimu kreće svim silama po veznjaka Reala

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 07.09.21. | 15:12

Pitanje je samo kako ga uklopiti u udarnih 11 jer netko njegovih kvaliteta sigurno neće doći grijati klupu…

Ako ste navijač Liverpoola i ako ovog ste ljeta stalno ažurirali klupske stranice u nadi da ćete vidjeti neko novo veliko pojačanje, niste se baš usrećili. Točnije, jeste jednom, a to je bilo onog dana kad je Ibrahima Konate i službeno postao član Redsa za 40 milijuna eura koliko je na ime odštete uprihodio RB Leizig. Ostalo… Tuga i žalost. Naravno, što se prijelaznog roka tiče, ne kvalitete momčadi.

Klopp od uprave nije tražio ništa osim jednog stopera. Dobio ga je, ali budući da je VVD opet na sto posto i da je Matip zaliječio ozljedu gležnja zbog koje je, službeno, bio van pogona čak 152 dana, on je trenutno u statusu prve rezerve. Zapravo, možda i druge, jer tu je i Joe Gomez

Bilo kako bilo, Klopp je bio skroman, nije puno tražio, a najvažniji potpis za njega je ovog ljeta bio onaj kapetana Jordana Hendersona koji je s klubom produljio vjernost. I navijači su to pozdravili, naravno.

Što se tiče odlazaka, okosnica momčadi ostala je ista. Wilson je za 14 milijuna eura preselio u Fulham, Awoniyija je kupio Union Berlin za 6.5 milijuna eura, pola milijuna eura manje je izdvojio Lyon za Shaqirija, a Grujić je za milijun eura posuđen Portu s tim da će portugalski velikan otkupiti njegov ugovor za godinu dana za dodatnih 9 milijuna eura. Ipak, 'najbolniji' je bio odlazak Wijnalduma koji je kao slobodan igrač otišao u PSG, ali barem su se Redsi riješili njegovog velikog ugovora, s tim da ni prethodno navedeni igrači nisu baš igrali 'za kikiriki'.

Suma sumarum – 40 milijuna eura potrošeno, 27.5 milijuna eura zarađeno, a minus od 12.5 milijuna eura za klub kao što je Liverpool gotovo pa i nije vrijedan spomena.

Godinu ranije stigao je Jota za 44.7 milijuna eura, još prije njega Minamino za 8.5 milijuna eura, dok je u sezoni 18/19. za 14.7 milijuna eura novi igrač Redsa, s tim da to više nije, postao Shaqiri. Redsi nisu previše ulagali u napadačka rješenja kad tamo ordiniraju Salah, Mane i Firmino, ali bi prema najavama španjolskih medija spomenuti trojac (s tim da je sad tu i Jota), mogao dobiti konkurenciju u ofenzivcu Real Madrida koji je po vokaciji ofenzivni veznjak, ali bez ikakvih problema može pokriti neku od krilnih pozicija, pa čak i onu lažne devetke – Marco Asensio.

Danas 25-godišnji veznjak, koji je u Real stigao u ljeto 2015. godine za svega 3.9 milijuna eura iz Mallorce, preklani je cijelu sezonu bio van pogona zbog teške ozljede križnih ligamenata. Prošla sezona je za njega bila ona 'povratnička' pa se tako od njega nije očekivalo da radi neku veliku razliku na terenu, a ukupno je skupio 48 nastupa, sedam pogodaka i dvije asistencije u svim natjecanjima. Iako ga je svojevremeno TM cijenio na 90 milijuna eura, on je danas 'težak' 35 milijuna eura. A to je relativno pristojan iznos za standardnog španjolskog reprezentativca.

Španjolski mediji, točnije todofijecas, javlja da je Asensio meta Jurgena Kloppa za zimski mercato. Oni navode da je 35 milijuna eura iznos kojeg su Redsi spremni ponuditi za Asensija koji je navodno ovog ljeta odbijao svaku, pa čak i najmanju mogućnost, da karijeru nastavi igdje drugdje osim u Realu.

Zvali su Milan, Arsenal i Tottenham. Preciznije, Topnici su se samo interesirali, dok su Pijetlovi i Rossoneri poslali službene ponude koje su odbijene. Tako barem javlja Marca, a oni su itekako dobro upućeni u događanja oko kraljevskog kluba.

No, sve to bi se moglo promijeniti. Ancelotti sigurno neće otpisati Asensija, ali u ovom trenutku on nije netko tko konkurira za udarnih 11.

U svakom slučaju, od Kloppa se ipak očekuje da malo 'prodrma' svlačionicu. Liverpool je i dalje jedna od najboljih momčadi svijeta, ali neka svježa krv je potrebna. United godinama unazad nije bio ovako snažan, Građani brane titulu prvaka, tu je neugodni Tottenham, fenomenalni Plavci…

Bit će tu još svega!


Tagovi

Marco AsensioLiverpoolReal Madridnogometni transferitransferiZimski prijelazni rokJurgen Klopp

Ostale Vijesti