Klopp dogovorio suradnju s Bayernovom zvijezdom, Nijemcima smiješna odšteta

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 03.07.20. | 09:06

Ovo se neće svidjeti navijačima njemačkog prvaka.

Ranije prošlog mjeseca pisali smo kako je Thiago Alcantara odbio produženje ugovora nakon višetjednog premišljanja te je obznanio upravi Bayern Munchena kako planira preseliti na novu destinaciju.

Slično kao i Robert Lewandowski prije dvije sezone, Thiago ulazi u najzrelije igračke godine, a nakon sedam godina, čini se, želi nove izazove. Njemački Bild prenosi kako polivalentni veznjak odbija produžiti ugovor, iako je praktički sve već bilo dogovoreno još u svibnju.

Točnije, 4. svibnja je na sastanku s upravom Thiago dogovorio uvjete produženja, ali u posljednji trenutak prolongirao je odluku. Međutim, to prolongiranje pretvorilo se u definitivnu odbijenicu te bi on ovo ljeto trebao promijeniti klub, a kako stvari stoje to će biti Liverpool.

Španjolski dnevni list Sport prenosi kako je 29-godišnji veznjak dogovorio uvjete suradnje s novopečenim prvakom Engleske, a Bavarci su svjesni da je njihovom veznjaku nakon sedam sezona u Bundesligi potreban novi izazov u karijeri. Aktualni ugovor mu istječe sljedeće sezone, što znači da Redsi imaju aduta više u rukavu u snižavanju odštetnog zahtjeva.

Prema istom izvoru, 'Rekordmeister' traži tek 35 milijuna eura za njegove usluge, iako je njegova cijena prema Transfermarktu određena na 48milijuna, a svi bi se složili da vrijedi puno više. Thiago se proteklih nekoliko sezona prometnuo u jednog od najboljih veznjaka svijeta, a iznos od 35 milijuna čini se smiješno nizak.

Ipak, gigant s Anfielda ne želi isplatiti cijeli iznos u jednom platnom obroku, što bi mogao biti kamen smutnje između ova dva europska velikana.

Spomenuti izvor tvrdi kako je trener Liverpoola, Jurgen Klopp, izrazito naklonjen Thiagu i njegov je veliki obožavatelj, stoga je praktički sigurno da će španjolski veznjak brazilskog porijekla stići na Merseyside, sada je samo na klubovima da dogovore detalje odštete.

 

 

 

 

 

(Foto: Phil Noble/Reuters)


Tagovi

Jurgen KloppThiago Alcantara

Ostale Vijesti