REUTERS/Manaure Quintero
REUTERS/Manaure Quintero

Klasa Kolumbijca je vječna: James igrač mjeseca u Grčkoj

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 10.11.22. | 18:46

Je li ovo naznaka ponovnog karijernog uzleta ili je riječ tek o prolaznom trendu, saznat ćemo u narednim mjesecima

Posljednjih se godina grčki Olympiacos prometnuo u oazu isluženih igrača jakog CV-a, a koji su preletjeli svoj karijerni zenit. Tako su se u redovima grčkog velikana smjestili Marcelo, Mathieu Valbuena, Yann M'Vila, naš Šime Vrsaljko, pa i James Rodriguez.

Baš je potonji kolumbijski španer zaradio nagradu za igrača mjeseca grčke lige i tako samo potvrdio onu dobro poznatu: „forma je prolazna, klasa je vječna”.

Otkako se preselio u Pirej James je odradio sedam ligaških utakmica tijekom kojih se zabilježio za dva pogotka i jedan asist, a očito da je sada dohvatio radnu temperaturu pa bi njegove brojke mogle doživjeti značajan uzlet.

„Pogledom” u osobnu iskaznicu mnogi će se s iznenaditi kada pročitaju da je Kolumbijac rođen 1991. godine, a koji je proteklih godina šetao egzotičnim destinacijama u nadi da će ponovno zapaliti onu iskru u sebi. Ili je jednostavno prihvaćao financijski najunosnije ponude. Takva je sigurno bila ona Al Rayyana s kojim je James plesao samo jedno ljeto.

A prije toga je svoju karijeru pokušao reanimirati u redovima Evertona u kojemu se nije snašao, pa mu se očito više sviđa pirejska klima nego liverpulska.

Bivši igrač Monaca, Intera, madridskog Reala i minhenskog Bayerna očito još uvijek ima želju za nogometom na visokoj razini. U Olympiacosu je to očito odlučio pokazati.

Samo, vidjet ćemo je li riječ o tek prolaznom trendu ili je naumio vratiti se na stare, slavnije staze. Vremena sigurno ima, u najboljim je igračkim godinama. A i nogomet nikada nije bio upitan kod njega. Uvijek je to bilo pitanje motiva.


Tagovi

James RodriguezOlympiacosŠime Vrsaljko

Ostale Vijesti