Matija Habljak/PIXSELL
Matija Habljak/PIXSELL

Klafurić pobjedom nad Dinamom debitirao u njemu najlakšoj utakmici: Imali smo sreće, ali sreća prati hrabre

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 16.07.21. | 22:50

Prvi susret i prva pobjeda za novog trenera Farmaceuta

Slaven Belupo nije bolje mogao zamisliti svoje otvaranje nove sezone 1.HNL. Na Maksimiru ih je dočekao Dinamo, a Farmaceuti su Modre pobijedili 2:0 pogotcima Ivana Krstanovića u 50. i Brune Bogojevića u 84. minuti utakmice te se s trobodom vratili u Koprivnicu. Bila je to tek druga pobjeda Slavenaša na Maksimiru u povijesti.

Susret je ujedno bio i službeni debi za novog trenera gostiju, Deana Klafurića, koji je u najavi susreta kazao kako će njemu to biti najlakša utakmica jer u njoj nemaju što za izgubiti.

"Prije svega bih čestitao svojim igračima na lavovskoj borbi, na discipliniranoj igri, na izvršavanju taktičkih zadataka i ma izvoljevanoj pobjedi. Mi smo imali sreće u ovoj utakmici, moramo biti iskreni, ali sreća prati hrabre. Znali smo kako jedino možemo protiv Dinama. Veselili smo se toj utakmici jer je za nas to jedno veliko bogatstvo, zbog debitanata koje smo imali, zbog mladih igrača. Znali smo da u toj utakmici samo dobivamo, bez obzira na konačni rezultat. Igrali smo prilagođeno Dinamu, jer samo tako smo mogli doći do ovog do čega smo došli. Pokušali smo svesti šanse Dinama na najmanju moguću mjeru, i to smo dobrim dijelom uspjeli. Imao je Dinamo svoje šanse, imali smo i mi. Možda da smo imali još malo više hrabrosti, pogotovo u prvom poluvremenu, ali s obzirom na sve što sam rekao mislim da je to bilo jako dobro izvedeno od naših igrača", istaknuo je strateg Koprivničanaca na početku.

Formula za uspjeh bili su discipliniranost i vrebanje iz kontranapada.

"U prvom poluvremenu smo u tome uspjeli većim dijelom. Jedina šansa Dinama u prvom poluvremenu bila je šansa Kastratija. Znali smo da će u drugom poluvremenu Dinamo biti opasniji zbog igrača koje je uveo u igru i koje je imao na klupi, zbog situacije oko kvalifikacija za Ligu prvaka i u tom smislu je Dinamo u drugom poluvremenu bio kvalitetniji. Disciplina igrača, zajedništvo, timska igra, borbenost i na kraju više mirnoće u drugom poluvremenu dovele su nas do jako lijepe akcije za drugi pogodak."

Dodao je kako su Slavenu nedostajali i neki prvotimci.

"Bili smo hendikepirani i prije početka. Bruno Goda i Karlo Lulić su ozlijeđeni. Knoll je imao tri žuta kartona. To su tri standardna igrača koja su nam jako nedostajala u ovoj utakmici i u tom smislu mi se sigurno još kompletirano. Imamo mlade igrače i to je naše bogatstvo. Bilo bi šteta možda zatvarati nekakvim neplaniranim dovođenjem mladu kvalitetu koju posjedujemo, jer to su stvarno igrači koji imaju veliki potencijal", zadovoljan je prikazanim Klafurić.

Slavenu je prvenstvo važno osigurati ostanak, ali ne kao prošle sezone, kada su tek u pretposljednjem kolu uplivali u sigurne vode.

"Svakako nije cilj (osigurati ostanak tako kasno, op.a.). Rekao sam, razvoj mladih igrača, ali i rezultat. Ako rezultat to ne prati, onda ne možemo govoriti o nekakvom razvoju. Imamo puno za raditi, nećemo od ovog raditi nikakvu euforiju, imali smo sreće. Naravno, trebamo se veseliti pobjedi nad Dinamom, igrači zaslužuju slavlje, ali već sutra ujutro trebamo fokusirati na sljedeću utakmicu. Naravno, još imamo puno prostora za raditi i prostora za pokazati se", zaključio je trener koprivničke ekipe.


Tagovi

Slaven BelupoDinamo ZagrebDean KlafurićPrva HNL

Ostale Vijesti