Josip Regovic/PIXSELL
Josip Regovic/PIXSELL

Klafurić nakon poraza od Zrinjskog: "Ne živi se od ljepote igre, nego od efikasnosti"

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 18.10.23. | 19:47

Nakon slavlja Plemića, Klafurić nije krio razočaranje

Pod Bijelim Brijegom slavio je mostarski Zrinjski protiv gradskog rivala Veleža u zaostaloj utakmici 3. kola bosanskohercegovačke Premijer lige. REzultat je bio 3-0, a sva tri gola pala su u prvome dijelu. Gosti se nisu uspjeli na pravi način nametnuti goropadnim domaćinima.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Čestitam Zrinjskom na pobjedi, čestitam navijačima na bodrenju. Naši navijači su nas bodrili cijelu utakmicu, iako smo bili u negativnom rezultatu. Sva tri gola smo primili iz prekida, gdje smo do sada bili dobri. Kontrolirali smo drugo poluvrijeme, ali nismo zabili gol. Ne živi se ljepote igre, nego od efikasnosti. Veseli da smo i pored poraza imali naše šanse kroz igru. Prijelomni trenutak utakmice je kada je Marić obranio udarac glavom Haskića, a zatim smo dobili gol za 3-0", konstatirao je pa pojasnio:

"Umjesto 2-1, otišli smo na 3-0 i to je bilo to. Pobjeda Zrinjskog je zaslužena, ali mislim da je rezultat previsok", kazao je Klafurić koji je dobio određene kritike od navijača.

Sva tri gola pala su iz prekida. Dobio je hrvatski stručnjak pitanje o eventualnoj indolentnosti ulaska igrača u utakmicu, ali nije se složio s time.

"Mi smo loše reagirali kod prekida, nije to indolentnost. To je neodgovorna reakcija."

Je li posjed lopte koji je Velež imao vaša namjera ili je to bio razvoj situacije na terenu da se to nametnulo?

"Mi igramo na posjed lopte, imamo uvijek visok posjed lopte, ali postotak nije bitan. Bitno je koliko je efikasan. Zrinjski je nama prepustio incijativu, te su računali na sporost naše odbrane, ali nisu nam tako stvorili neke šanse".

U narednom kolu Premijer lige Velež u ponedjeljak dočekuje Tuzla City. a Zrinjski ugošćuje lidera Borca iz Banja Luke. (eg)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Dean KlafurićZrinjskiVelež Mostar

Ostale Vijesti