Bart³omiej Zborowski/PAP/PIXSELL
Bart³omiej Zborowski/PAP/PIXSELL

Klafurić najavio vatreno krštenje protiv Dinama: To je najlakša utakmica za nas

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 15.07.21. | 16:53

Modri u prvom susretu sezone na Maksimiru u petak dočekuju Farmaceute

Nogometaši Slaven Belupa sutra u sklopu prvog kola nove sezone 1.HNL stižu na Maksimir. U redovima obiju momčadi bilo je promjena u kadru tijekom ljeta, a za Koprivničance najveća je svakako dolazak Deana Klafurića umjesto dosadašnjeg trenera Tomislava Stipića. Strateg koji je svojevremeno trenirao varšavsku Legiju, Hrvatski Dragovoljac i ciparski Ethnikos tako će po prvi put Slavenaše voditi s klupe u nekoj službenoj utakmici.

Klafurić je za početak izrazio zadovoljstvo odrađenim pripremama, u sklopu kojih su Farmaceuti u posljednje dvije utakmice zabili osam pogodaka - pet Muri, tri Aluminiju.

"Napravili smo u pripremnom periodu sve što je bilo u našoj moći. Odradili smo pripreme prema planu i programu tako da vjerujemo da smo spremni", ističe trener Klafurić uoči debija.

Iako bi neki konstatirali kako će Slaven odmah na početku imati najteži mogući zadatak, njihov novi trener tvrdi suprotno.

"Ja bih rekao da je to najlakša utakmica za nas jer mi tu nemamo što izgubiti. Očekujem da steknemo iskustvo i puno naučimo u toj utakmici. Imat ćemo trojicu-četvoricu debitanata u toj utakmici, ja kao trener također debitiram u HNL-u te smatram da je to za nas velika škola i ne možemo imati bolju utakmicu na startu."

U Maksimirsku 127 stižu bez dvojice prvotimaca.

"Tu imamo nekih malih problema vezanih uz kraj prošle sezone jer nam dvojica igrača vuku ozljede tijekom cijelih priprema, to su Goda i Lulić. Imali smo trojicu koji su zadnjih tjedan dana bili u izolaciji iako su zdravi, no s nama su osim Knölla koji ima tri žuta kartona”, rekao je trener.

Klafurić se nada da će Modri biti fokusirani na Omoniju.

"Možemo se mi sada hvatati na to da će Dinamu biti teško, da će biti umoran, fokusiran na Omoniju, ali on ima toliko igrača, a svaki igrač koji ima ugovor s Dinamom je ozbiljan igrač. Uopće ne gledamo na Dinamo kako sam naveo, gledamo sebe i kako da pokažemo svoj stil igre i da smo organizirana momčad te da prezentiramo te naše mladiće koji će dobiti priliku ove sezone u HNL-u."

Dovoljno je vremena već proveo s igračima, zna koju će jedanaestoricu izvesti na travnjak Maksimira.

“Sastav već znamo i za tu utakmicu spremali smo se koliko smo smatrali da je potrebno. Idemo pokazati svoj stil igre, naravno, igramo protiv Dinama i pitat će se puno toga i njega, ali mi želimo u toj utakmici prije svega izvući veliko iskustvo i pokazati naše kvalitete”, zaključio je Klafurić.


Tagovi

Slaven BelupoDinamo ZagrebDean KlafurićHNL

Ostale Vijesti