Kinezi nude 300 000 funti mjesečno za najboljeg strijelca Premier lige

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 04.06.19. | 09:54

Ovaj napadač zarađivao bi 30 funti svake minute provedene u Aziji!

Pierre-Emerick Aubameyang blizu je prelaska u Kinu. Dva kluba zainteresirana za njegovo dovođenje su Guangzhou Evergrande i Shanghai SIPG.

Aubameyang je već u nekoliko navrata bio povezivan sa odlaskom na azijski kontinent, a nakon velikog razočaranja i poraza od gradskog rivala Chelsea u finalu Europa lige, san bi mogao postati realnost za sve ljubitelje nogometa u Kini.

Svima je poznato kako kada je riječ o plaćama, Kinezi nisu skloni prevelikom „škrtarenju“. Prema navodima britanskih medija ova dva kluba spremni su za ovog Gabonca platiti odštetu koliku god Arsenal bude zahtijevao, a napadača bi privukli sebi sa ogromnom plaćom.

Kinezi su Gaboncu spremni ponuditi 300 000 funti tjedno, odnosno 42 000 dnevno, odnosno 30 funti za svaku minutu provedenu na azijskom kontinentu!

Shanghai SIGP u svojim redovima već sada ima četiri stranca od kojih su trojica zaista vrhunska imena. Tri Brazilca Oscar, Hulk i Elkeson te jedan Uzbekistanac Ahmedov mogli bi dobiti pojačanje u vidu napadača Arsenala te bi na taj način postali tako velika napadačka sila kakve se ne bi posramili ni mnogi klubovi u Europi.

Drugi zainteresirani za Aubu je Guangzhou Evergrande. Momčad koju vodi nekadašnji osvajač Ballon d'Ora i jedan od najboljih stopera svih vremena Fabio Cannavaro također u svojim redovima ima Tri Brazilca (Talisca, Paulinhi, Goulart) te jednog Engleza (Browning).

Ukoliko bi dovodili ovog Gabonca ove dvije momčadi morale bi se riješiti jednog od stranaca budući da pravila kineskog nogometa nalažu kako momčad može imati maksimalno četiri strana nogometaša u svom rosteru.

Hoće li se transfer ostvariti vidjeti ćemo u nadolazećim tjednima, ali jedno je sigurno: ostati imun na ovakve novce jako je teško.

(foto: screnshoot)


Tagovi

Guangzhou EvergrandeShanghai SIPGPierre-Emerick Aubameyang

Ostale Vijesti