REUTERS/Eric Gaillard
REUTERS/Eric Gaillard

Kiks Marseillea i PSG-a, Ramos pocrvenio, Tudorova momčad dobila dva gola, a gosti imali jedan udarac u okvir gola

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 08.10.22. | 19:51

Payet je zabio za vodstvo u ranoj fazi utakmice, ali gosti su na kraju uspjeli preokrenuti utakmicu...

U 10. kolu Ligue 1 Igor Tudor upisao je svoj prvi poraz u prvenstvu. I to potpuno neočekivano, jer Marseille je bio veliki favorit protiv Ajaccioa, ali su na kraju gosti bili ti koji su s punim plijenom napustili Azurnu obalu. Domaći sastav je poveo preko Payeta (15., 11.m), ali su gosti prvo 10 minuta kasnije uspjeli izjednačiti preko Moussiti-Oka, a potom doći i do sva tri boda nakon što je Belerdi u 47. minuti postigao autogol.

Domaći sastav je bio bolji, napadali su konstantno, imali veći posjed, nekoliko velikih prilika, ali gosti su se uspjeli obraniti od svega te su na kraju uspjeli dogurati do svoje druge pobjede u sezoni. Nakon što su startali sa šest poraza i jednim remijem u prvih sedam kola, u posljednje tri utakmice Ajaccio je dvaput slavio. Prvo su pobijedili Brest minimalnim rezultatom u gostima, potom ih je na domaćem terenu pobijedio Clermont, da bi sad 'skinuli skalp' Marseilleu koji bi mogao, u slučaju da Lorient i Lens sutra slave, u sljedeće kolo ući kao četvrta momčad Ligue 1.

Dosad je Tudor na klupi Marseillea skupio 13 utakmica uz osam pobjeda, dva remija i tri poraza. 44-godišnji Splićanin nije najbolje dočekan od strane OM-ovih navijača, ali su izvedbe njegove momčadi 'ušutkale' dežurne kritičare. Zanimljivo je kako OM zasad ostvaruje bolje rezultate na gostovanjima nego na domaćem terenu, ali Tudora ovaj kiks sigurno neće pretjerano uznemiriti. Njegova momčad danas je bila u svim segmentima bolja, ali dvije greške koštale su ih bodova. Ajaccio je imao jedan udarac u okvir, a zabili su dva pogotka! Ali, to je nogomet…

U posljednjih 15 minuta domaći sastav propustio je dvije velike prilike. Prvo je siguran pogodak Kaobrea sjajnom defenzivnom reakcijom zaustavio stoperski par gostiju, da bi onda u 83. minuti udarac glavom Dienga otišao nekoliko centimetara pored gola. Dieng je mogao postati junak i u četvrtoj minuti dodanog vremena, ali je na kraju bio neprecizan nakon čega je Tudor bio prisiljen stisnuti ruku Oliviera Pantalonija na sjajnom rezultatu.

U posljednjih 10 međusobnih ogleda ovo je bila četvrta pobjeda Ajaccioa, stoga se može reći kako oni nikako ne leže Marseilleu. Posljednju pobjedu protiv OM-a ostvarili su prije točno 10 godina, a zanimljivo je kako je i tada Pantaloni bio na klupi Ajaccioa, dok je goste tada vodio Dider Deschamps.

U drugoj, a ujedno i posljednjoj utakmici dana, PSG je odigrao skromnih 0:0 kod Reimsa. Utakmicu je usmjerio direktni crveni karton Ramosa u 41. minuti, ali usprkos igraču više u cijelom drugom poluvremenu, domaćin ipak nije uspio doći do pobjede. Bolji je bio Reims, uputili su čak 24 udarca prema golu PSG-a, ali na kraju je svaka momčad osvojila po bod.

Ligue 1, 10. kolo

Petak, 7. listopada

Lyon – Toulouse 1:1

Subota, 8. listopada

Marseille – AC Ajaccio 1:2

Reims – PSG 21.00

Nedjelja, 9. listopada

Montpellier – Monaco 13.00

Angers – Strasbourg 15.00

Brest – Lorient 15.00

Clermont – Auxerre 15.00

Nice – Troyes 15.00

Rennes – Nantes 17.05

Lille – Lens 20.45

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

AjaccioMarseilleIgor Tudor

Ostale Vijesti