FABIAN BIMMER/ Action Images
FABIAN BIMMER/ Action Images

Kiel ipak nije Brentford: Klub iz rukometnog grada nije ostvario povijesni plasman u Bundesligu

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 29.05.21. | 19:47

Koln je ipak jači (i iskusniji).

Njemački klub Holstein Kiel najveći uspjeh u svojoj povijesti ostvario je 1912. kada je osvojio prvenstvo Njemačke. U još dva navrata (1910. i 1930.) Kiel je bio drugi i nalazi se među top šest najjačih klubova prijeratne Njemačke. No, osnutkom njemačke Bundeslige (1963.) gurnut je u drugu ligu i više se nikada nije plasirao u elitu. Izuzev tri sezone na prijelazu desetljeća između 1970-tih i 80-tih, kada je igrao drugu ligu, Kiel je od 1974. do 1996. igrao u trećoj ligi. U sezoni 1995/96 pao je u četvrtu te je u trećem i četvrtom rangu njemačkog nogometa igrao sve do 2017. kada je izborio plasman u Bundesligu II.

U prvoj sezoni u drugoj ligi Kiel je završio treći i igrao je dodatne kvalifikacije za ulazak u Bundesligu, no Wolfsburg se pokazao prejakim. Ove sezone ponovio je uspjeh i imao je mogućnost preko Kolna ostvariti plasman u Bundesligu 1.

U prvoj utakmici u Kolnu Kiel je dobio 1:0 i danas im je dovoljan bio i bod. No, pritisak ovakve utakmice bio je prejak. Joans Hector zabio je za Koln već u 3. no, u idućoj minuti poravnao je Jae-Sung Lee. U 6. na semaforu je već stajalo 2:1 za Koln. Pogodak je postigao Florian Kainz koji je zaključio uraganski početak utakmice svojim drugim pogotkom u 13. minuti za 3:1 vodstvo Kolna.

Do kraja poluvremena Koln je zabio i četvrti (Rafael Czichos, 38'), a sve nade oko Kielovog ulaska u elitu srušio je Jan Thielmann u 84. Koln je tako spriječio ispadanje u drugu ligu u kojoj je posljednji put igrao u sezoni 2018/19.

Holstein Kiel, "sugrađanin" najtrofejnijeg njemačkog rukometnog kluba, nije uspio izboriti povijesni plasman u Bundesligu i ponoviti uspjeh koji je 755 kilometara zapadnije napravio Brentford.



Tagovi

Holstein Kiel

Ostale Vijesti