REUTERS/Christopher Pike
REUTERS/Christopher Pike

Khabib je obrnuti Slepička: Nakon ringa, profesionalni nogomet

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 13.08.21. | 21:15

Da dobro ste pročitali, Numragomedov je potpisao ugovor s nogometnim klubom

Khabib Nurmagomedov je jedan od najvećih, ako ne i najveći MMA borac svih vremena. Neporaženi šampion svoje kategorije možda nije bio “po volji” nekima u UFC-u, inače daleko najozbiljnijoj i najprestižnijoj promociji borbe mješovitog stila, pa je tako njegova karijera u oktogonu, nakon savršenog 29-0 omjera i smrti oca – završila.

Mnogi su špekulirali kako će se Khabib dobro odmoriti i vratiti u oktogon kada se isprofililira dostojni izazivač, no vijesti koje nam stižu iz daleke Rusije sun as ostavile bez riječi.

Khabib je, baš kao i Mirko Filipović, odlučio barem nakratko postati nogometaš. Radi se o Legionu iz Mahačkale, koji trenutno nastupa u trećm razredu ruskog nogometa.

"Naš klub čekaju velike bitke, a za to su nam potrebni veliki ratnici. Zato smo ponosni što smo doveli Khabiba", stoji u klupskoj objavi na Instagramu. Nismo sigurni bori li se Khabib na terenu u skladu s nogometnim pravilima, ali ovo je svakako genaijalan marketinški potez za Ruse. Uostalom, ne vidimo scenarij u kojem bismo inače spomenuli anonimni FC Legion.

Čekamo premijeru i razmišljamo o dresovima. Za razliku od Mirka koji je jedva stao u Cibalijine garniture, Khabib će ako ništa, biti fizički sličan igračima na terenu. Jedno je sigurno, njega nitko neće grubo faulirati


Tagovi

Khabib NurmagomedovUFCRusija

Ostale Vijesti