Ivo Čagalj/PIXSELL
Ivo Čagalj/PIXSELL

Kepčija ima novi posao, bit će stručni savjetnik bivšem Hajdukovom analitičaru

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 30.05.22. | 15:16

Surađivali su u Hajduku, a sad će opet u susjedstvu

Nekadašnji sportski direktor Hajduka Ivan Kepčija napustio je Sarajevo, a ubrzo je pronašao novi posao. Kako se ranije spominjalo, njegova nova destinacija je Mađarska gdje će raditi u Honvedu. Njegova nova funkcija bit će savjetnička na poziciji stručnog konzultanta, a savjetovat će novog sportskog direktora Honveda Chrisa Dochertyja.

Škot i Hrvat već su surađivali u Hajduku kad je Kepčija bio sportski direktor, a Docherty njegov pomoćnik i analitičar. Sad su zamijenili uloge. Chris Docherty karijeru je započeo u svojoj domovini, Škotskom savezu, gdje je radio na razvoju igrača, protivnika i analize utakmica, a kasnije je bio i U21 reprezentativac. U Kini je to uključivalo i razvoj mladeži, zatim u splitskom Hajduku, gdje je Kepčiji pomogao u analizi, razvoju kluba, trenera i igrača, te radio na tranziciji između akademije i prve momčadi. Nakon splitskog Hajduka, 30-godišnjak je karijeru nastavio u Dundee Unitedu u Škotskoj, gdje je bio direktor razvoja performansi i odigrao važnu ulogu u stvaranju još učinkovitijeg odnosa između klupske akademije i prve momčadi. Sastavio je tečajeve i postao nastavnik na Sveučilištu Real Madrida, a nedavno kao sportski direktor ruskog Akron Togliatti, navode na službenoj stranici Honveda.

„Drago mi je što sam se pridružio timu Budapest Honved. Svjestan sam da su potrebne neke strateške promjene jer posljednje sezone nisu opravdale očekivanja navijača i uprave. U ovom trenutku dajem sve od sebe da napravim najopsežniju moguću analizu Honvéda, a obećavam da ćemo o tome detaljno izvijestiti nakon toga. Predan sam i motiviran, želimo da Honved bude dostojan klupskih vrijednosti i da ispuni očekivanja“, rekao je Škot na predstavljanju u novom klubu.

Ivan Kepčija počeo je raditi kao sportski menadžer na Akademiji Dinamo Zagreb, zatim je bio tehnički direktor Legije Varšave, a potom sportski direktor splitskog Hajduka. Poslije Hajduka nastavio je s radom u Škotskoj, bio je vodeći skaut Hiberniana, a od jeseni je radio kao konzultant za FK Sarajevo koje je napustio sredinom svibnja.

„Honvéd je klub sa značajnom poviješću i ozbiljnim potencijalom i sretan sam što sam vam se pridružio kao stručni savjetnik ", rekao je Ivan Kepcija. “ Kada sam upoznao vlasnike benda, njihovi čelnici su uhvatili njihovu strast i osjetio sam privrženost klubu. Honvéd ima izvrsnu infrastrukturu i odličnu akademiju, a ja bih to želio dodati njegovom uspješnom poslovanju. Osjećam odgovornost za to, zato mi puno znači biti član takve zajednice“, rekao je Kepčija za službenu stranicu kluba.


Tagovi

Ivan KepčijaHonved

Ostale Vijesti