Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Kek: Rijeka pobjedom postaje ozbiljan kandidat za titulu, Miškovićeve odluke 'piju vodu'

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 15.10.21. | 09:11

Izbornik Slovenije i legenda Rijeke najavila je ogled protiv Dinama u HNL-u ovog vikenda te je podvukla da je po njemu posljednjih godina utakmica Rijeke i Dinama postala veći derbi od utakmice Dinama i Hajduka.

Derbi HNL-a ove se subote igra na Rujevici. Goropadna Rijeka dočekuje branitelja naslova Dinamo, a ukoliko bude upola zanimljiva kao ona prva između ove dvije momčadi na početku sezone, pred nama je pravi 'spektakl'.

U razgovoru za Sportske novosti je utakmicu najavio Matjaž Kek, izbornik Slovenije i trener koji na Kvarneru ima status 'božanstva'. Uostalom, kako i ne bi kad je Rijeci donio prvi, a zasad i jedini, naslov prvaka u klupskoj povijesti.

„Na Rujevici se definitivno igra derbi vašeg prvenstva. Međutim, sraz Rijeke i Dinama uvijek je bio derbi posljednjih godina. Rekao bih da je tih godina utakmica Rijeke i Dinama postala jača od one klasične i vječne derbi utakmice Dinamo – Hajduk. Ovaj subotnji privlači pozornost, igra se poslije pauze, a igraju ga prvi i drugi na tablici. HNL je i dalje u početnoj fazi, ali neke stvari se već vide. Rijeka je vjerojatno iznenađenje za veliki broj pratitelja u Hrvatskoj. To samo znači da su sve odluke koje je vukla uprava kluba na čelu s Damirom Miškovićem bile dobre, da piju vodu“, rekao je Kek u razgovoru za Sportske novosti.

Matjaž Kek je na klupi Rijeke skupio 273 utakmice uz omjer od 164 pobjede, 65 remija i 44 poraza. Osvojio je ukupno tri trofeja, a u tri je navrata ulazi u grupnu fazu Europske lige. Na klupi Rijeke bio je pet i pol godina, a nakon kraće stanke, po odlasku s Kvarnera je preuzeo reprezentaciju Slovenije na čijem čelu mu je ovo drugi mandat.


Tagovi

Matjaž KekDinamo ZagrebHNK RijekaRijeka

Ostale Vijesti