Igor Soban/PIXSELL
Igor Soban/PIXSELL

Kek o mogućem preuzimanju Dinama: Doista je nepotrebno ponavljati se iz dana u dan

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 26.11.21. | 13:22

Bivši trener Rijeke i slovenski izbornik netko je koga mnogi očekuju na klupi hrvatskog prvaka.

Damir Krznar posljednjih mjesec dana opasno živi. Prema pisanju brojnih medija, treneru Dinama se opasno trese stolica. Sam Krznar se na to osvrnuo dan prije utakmice s Genk rekavši da je naviknut na priče o smjeni, a one nisu prestale ni dan nakon što je Dinamo po treći put u posljednje četiri godine osigurao europsko proljeće.

Krznar je dosad vodio Dinamo u 46 utakmice. Njegova prva, kad je na Maksimiru pao Tottenham, pamtit će se zauvijek, ali od star slave se ne živi. Pogotovo ne u Dinamu…

Dosad je skupio 28 pobjeda, 11 remija i 7 poraza uz gol razliku 93:40. U prosjeku osvaja 2.07 bodova po utakmici , a prošle sezone je osvojio i duplu krunu s Plavima.

Iako svlačionica – tako kažu – stoji iza njega, u slučaju još jednog većeg kiksa on bi navodno mogao postati bivši. U slučaju da se to dogodi, Matjaž Kek postao bi najizglednija opcija za njegovu zamjenu.

Ipak, slovenski izbornik koji je u hrvatskom nogometu ostavio duboki trag vodeći Rijeku pet i pol godina odbija špekulirati o mogućem preuzimanju Dinama…

„Ako me već pitate, onda ne mogu reći nešto drugo nego ono što sam kazao nakon utakmice i završetka kvalifikacija. Doista nije potrebno ponavljati iz dana u dan. Zna se kada mi istječe ugovor, a onda će biti potpisan novi. I što se mene tiče, priča će se nastaviti. Ako će netko drugi nešto promijeniti, na to ja ne mogu utjecati, to morate njega pitati. Trenutno je činjenica da moj ugovor s Nogometnim savezom Slovenije još nije istekao, istječe na kraju mjeseca. Sve ostalo je isto kao i kad sam o tome javno govorio. Nije bilo promjene, ništa se novo nije dogodilo. Moje razmišljanje nije ništa drugačije nego što je bilo tada. Ponavljam, međutim, da ne namjeravam iz dana u dan objašnjavati što, zašto, kako... Netko će napisati ovo, drugi će napisati ono, u Hrvatskoj će netko dodati nešto svoje. Kako je netko 'plasirao' da Slovenija više nema izbornika, jer mi je ugovor već istekao? To nije istina. A ako nekome nije pošteno barem provjeriti činjenice, što ću i kome onda objašnjavati“, kazao je Kek za slovenske medije pa dodao:

„Nisam toliko lud da ne znam što je uspjeh, a što neuspjeh. Objektivnost je, međutim, sasvim druga stvar. Kao i ciljevi. Od prvog dana govorim i naglašavam da naši ciljevi moraju biti najviši! Ako nisu, vi ste 'gubitnik'. U potpunosti se slažem s tim. Pritom mi je, naravno, jasno da svatko može naglas reći što bi napravio, kako bi reagirao, kako bi to napravio, kako bi to napravio. Živimo u demokraciji, svatko ima pravo na svoje mišljenje“, zaključio je Kek, čiju je izjavu prenio Sportcom.


Tagovi

Matjaž KekDinamo ZagrebSlovenijaSlovenska rukometna reprezentacija

Ostale Vijesti