Action images
Action images

Kek ga je 'potjerao' iz Rijeke, u Rumunjskoj je zablistao, a sad ostvaruje transfer s kojim će zarađivati milijun eura godišnje

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 08.01.21. | 20:19

Poznato je i koliko će odštetu dobiti njegov sadašnji klub.

Sjećate li se Damjana Đokovića?

30-godišnji veznjak posljednje tri godine igra na iznimno visokoj razini u rumunjskom velikanu Cluju, a dobre igre odvele su ga na korak od prelaska u Al-Dhafru.

Iako nije riječ o nekom klubu za kojeg nogometaši od malena sanjaju da jednog dana nose njihov dres, Đoković je dobio nemoralnu ponudu s kojom bi po sezoni zarađivao okruglih milijun eura, dok bi njegov sadašnji klub na ime odštete dobio 700 tisuća eura. Nije loše, pogotovo kad uzmemo u obzir da su Đokovića doveli potpuno besplatno iz Rijeka odlakle ga je Matjaž Kek praktički potjerao, a uz to bio je jedan od glavnih igrača kluba u protekle tri sezone. Da su one bile uspješne vidi se i po tome što je Cluj već treću godinu u nizu na kraju sezone podigao pehar prvaka Lige I.

Nakon jesenskog dijela sezone, Cluj se nalazi na 3. mjestu s tri boda zaostatka za FCSB-om, odnosno nekadašnjom Steauom. Đoković je i ove sezone bio standardan, a od mogućih 15, nastupio je u 14 utakmica svoje momčadi u domaćem prvenstvu.

Za ovim iskusnim veznjakom bogata je igračka karijera, a Cluj mu je prvi klub u kojem se istinski skrasio te napravio ozbiljan rezultat. Prethodno je igrao za Rijeku, Speziju, Greuther Furth, Ajaccio, Bolognu, Livorno, Cesenu, Monzu i Spartak Trnavu.

Al-Dhafra je trenutno na 10. mjestu UAE Gulf lige, a jedino 'koliko-toliko' poznato ime u momčadi je Mikhail Rosheuvel, krilni veznjak ponikao u Ajaxu koji je u svoj sadašnji klub stigao iz NAC Brede u ljeto 2019. godine.

Inače, u UAE-u kao trener Al-Narsa iz Dubaija radi i Krunoslav Jurčić.



Tagovi

Damjan ĐokovićDamjan Đoković.transferiUAECluj

Ostale Vijesti