REUTERS/Ibraheem Al Omari
REUTERS/Ibraheem Al Omari

Katar se lako obračunao s Indijom Igora Štimca, Almoez Ali zabio svoj peti pogodak u drugom nastupu u kvalifikacijama za SP

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 21.11.23. | 16:39

Gosti su uputili čak 20 udaraca prema golu Indijaca

Nogometaši Indije nisu uspjeli u drugom kolu azijskih kvalifikacija za SP upisati i svoju drugu pobjedu. Nakon što su u kvalifikacije otvorili minimalnim gostujućim slavljem protiv Kuvajta, sad su na domaćem terenu upisali poraz od Katara. Na kraju je na semaforu stajalo 0-3, a strijelci pogodaka bili veznjak Al Sadda Mustafa Mashaal (4.), napadač Al Duhaila Almoez Ali (47.) kojem je ovo bio peti pogodak u kvalifikacijama i ukupno 39. u 83. nastupu za reprezentaciju te napada Al Sadda Yusuf Abdurisag. Almoez Ali je rođen u Sudanu, ali je od malena u Kataru čiji je danas i kapetan. Nakon neuspjele avanture u europskom nogometu (Eupen, LASK, Leonesa), od 2016. je član Al Duhaila u kojem je i napravio svoje prve ozbiljne nogometne korake. Ali je najbolji strijelac u povijesti reprezentacije, dok je po broju nastupa vodeći Hasan Al-Haydos (161 nastup, 34 pogodaka) koji je protiv Indije igrao do 77. minute.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Indija je usprkos porazu ostala na drugom mjestu skupine A, s tim da Afganistan i Kuvajt tek trebaju odigrati svoju utakmicu (18 sati).

Za Igora Štimca ovo je bila 49. utakmica na klupi Indije, s tim da je jednom vodio njihovu U23 reprezentaciju te četiri puta Olimpijsku reprezentaciju Indije. Štimac je na klupi A vrste dosad skupio 19 pobjeda te po 15 remija i poraza.

Sada je pred Indijom mjesec i pol dana pauze, a onda ih od 13. siječnja očekuje Azijski Kup u kojem će snage odmjeriti s Australijom, Uzbekistanom i Sirijom u skupini B. Najbolji plasman u Azijskom kupu Indija je ostvarila 1964. godine kad su osvojili drugo mjesto. Rekorder po broju naslova je Japan (4), a naslov iz 219. brani Katar koji je tada s 3-1 u finalu bio bolji od Japana.

Spomenimo za kraj kako je Tadžikistan, kojeg vodi hrvatski stručnjak Petar Šegrt, u skupini G bio bolji od Pakistana s uvjerljivih 6-1, dok je Branko Ivanković s Omanom minimalno poražen na gostovanju u Kirgistanu.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Indijaindijska nogometna reprezentacijaIgor ŠtimacKatarKatarska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti