Reuters
Reuters

Katar raskinuo ugovor s kontroverznim portugalskim trenerom mjesec dana prije početka Azijskog prvenstva

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 06.12.23. | 16:27

Bio je pomoćnik Alexa Fergusona, samostalno na klupi Real Madrida, a Katar mu je bio šesta reprezentacija koju je vodio u karijeri...

Izbornik Carlos Queiroz razišao se s katarskom reprezentacijom manje od godinu dana nakon što je potpisao četverogodišnji ugovor za treniranje azijskog prvaka i tek nešto više od mjesec dana do sljedećeg izdanja Azijskog prvenstva, kojem je Katar domaćin .

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Bivši trener Real Madrida, Portugala, Kolumbije, Južne Afrike, Egipta i Irana preuzeo je dužnost dugoročne zamjene za Felixa Sancheza u veljači nakon što su Katarci bili domaćini prošlogodišnjeg finala Svjetskog prvenstva i bio je zadužen da kvalificira ovu zaljevsku državu za Svjetsko prvenstvo 2026. godine.

"Katarski nogometni savez objavio je da je mandat portugalskog izbornika Carlosa Queiroza na mjestu glavnog trenera katarske reprezentacije okončan prijateljskim dogovorom dviju strana", stoji u priopćenju Saveza.

Queiroz je nadgledao pobjede nad Afganistanom i Indijom u studenom u drugom krugu azijskih preliminarnih utakmica za sljedeće Svjetsko prvenstvo, s Katarcima koji su lovili jedno od osam mjesta dostupnih momčadima s kontinenta u proširenom mundijalu od 48 momčadi.

Katar je osvojio svoj prvi naslov Azijskog prvenstva pod vodstvom Sancheza 2019., a zemlja bi sljedeći mjesec trebala braniti trofej na domaćem terenu, kada će se u grupnoj fazi sučeliti s Kinom, Tadžikistanom i Libanonom.

Zaljevska nacija domaćin je kontinentalnog prvenstva nakon što se prvobitni domaćin Kina odrekla prava zbog pandemije COVID-19.

Queiroz je prije godinu dana vodio Iran na Svjetskom prvenstvu u Kataru, a tada je, nekoliko mjeseci prije početka turnira zamijenio današnjeg izbornika hrvatske U21 reprezentacije Dragana Skočića koji je plasirao Iran na Svjetsko prvenstvo.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

(Hina)


Tagovi

Katarska nogometna reprezentacijaCarlos Queiroz

Ostale Vijesti