LAURENCE GRIFFITHS/Action Images
LAURENCE GRIFFITHS/Action Images

Kasper Hjulmand: „U redu je izgubiti utakmicu, ali ovo je gorak način za ispasti s turnira“

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 08.07.21. | 08:36

Nizozemski policajac Danny Makkelie zasigurno je jedna od najomraženijih osoba u Danskoj.

Engleska je sinoć slavila protiv Danske na pomalo skandalozan način te su unatoč boljoj igri izabranika Garetha Southgatea simpatije gotovo cijelog svijeta na strani „pokradenih“ Danaca.

Danci su odigrali odlično prvenstvo, pogotovo nakon nemilih scena s njihovim najboljim igračem u prvom kolu i porazu od Finske. No, i ta situacija ih je dodatno motivirala da naprave dobar rezultat, no snove o naslovu prvaka i ponavljanje 1992. godine im je oduzeo nizozemski sudac Danny Makkelie, inače po struci policajac.

No, osim kontraverzne odluke oko kaznenog udarca glavni sudac utakmice je pogriješio i u začetku akcije kad istu nije prekinuo zbog druge lopte u terenu na što je izbornik Danske upozoravao četvrtog suca.

„Pet sekundi prije nego što je Sterling protrčao govorio sam četvrtom sucu da je druga lopta u terenu", izjavio je nakon susreta danski izbornik.

Teško je ovo prihvatiti. U redu je izgubiti utakmicu, ali na ovaj način. Čovjek trči po terenu pored druge lopte i onda mu dosude penal koji ne postoji. Ovo je gorak način za ispasti s turnira“, vidno je bio razočaran Kasper Hjulmand.

„Bili smo jedna od najefikasnijih reprezentacija. Ovo je strašna momčad i naravno da smo razočarani nakon ovakvog poraza. Bili smo blizu finala i na kraju smo bez njega ostali na ovakav način“, zaključio je.


Tagovi

Euro 2020Euro 2021EURODanska nogometna reprezentacijaEngleska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti