Slavko Midzor/PIXSELL
Slavko Midzor/PIXSELL

'Kartonirani' Dinamo dočekuje zbunjene Šibenčane (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 05.03.22. | 08:22

Prva utakmica današnjeg programa 26. kola 1.HNL igra se od 15 sati na stadionu Maksimir uz izravni prijenos na Areni sport 3.

Nakon jučerašnje 'nule' Osijeka kod Lokomotive, koja je još jednom zaustavila kandidate za naslov, Dinamo se ponovno može vratiti na čelo ljestvice. Danas Plavi imaju imperativ pobjede protiv Šibenika, koji cijelo proljeće igra neuvjerljivo, a jučer su narančasti doživjeli novi šok.

(1.15) Dinamo (7.75) Šibenik (18.0)

Nakon Maria Rosasa i Ferda Milina, Šibenik je ostao i bez trećeg ovosezonskog trenera. Sve je bilo spremno za put u Zagreb, a Marko Kartelo dobio je otkaz, dok su Stipe Bačelić Grgić i Antonio Jakoliš suspendirani! Konkretan i službeni razlog takvih vijesti još uvijek nije poznat, uprava šibenskog prvoligaša obećala se javiti idući utorak (!?), za sada je sigurno da će utakmicu na Maksimiru voditi pomoćni trener Ivica Matias, a u kadru neće biti dva iskusna prvotimca, Antonia Jakoliša i Bačelića Grgića.

Takvo stanje u Šibeniku svakako ide na ruku Dinamu koji danas jednostavno mora pobijediti. Po mogućnosti uvjerljivo. Dinamo, naime, u posljednje dvije utakmice nije zabio gol i izgubio je pet bodova zbog čega je prepustio čelo ljestvice Osijeku. Sada se ima priliku vratiti na vrh, no mora pobijediti. Jer, u slučaju novog kiksa, mogli bi se i na Maksimiru dogoditi potresi. Derbi na Poljudu, kojeg Dinamo ne smije izgubiti, igra se već iduće subote...

Željko Kopić stoga u današnjoj utakmici mora paziti na brojne kartonirane igrače u svojim redovima. Cijeloj prvoj obrani (Kevin Theophile Catherine, Josip Šutalo, Bartol Franjić), zatim Ameru Gojaku te dvojici napadača (Komnen Andrić i Deni Jurić) prijeti treći žuti karton i propuštanje derbija na Poljudu. Još od ranije u kadru nema Ademija, Ivanušeca i Perića stoga će Kopić biti na 'mukama' kako složiti momčad, a da ne uđe u rizik pa da na Poljudu zaigra bez tri standardna stopera.

Postoji mogućnost da Kopić promijeni formaciju u 4-2-3-1, pa zaigra s dva stopera (Lauristen i Dilaver), no vjerojatnije je da će se odlučiti na standardnu formaciju (3-5-2) s niti jednim ili samo jednim od trojice stopera kojima prijeti izostanak s Poljuda. Gojaka bi mogao zamijeniti Šibenčanin Bulat, a ne bi bilo loše da Kopić na klupi ostavi i Mislava Oršića koji je ove sezone već odigrao 38 utakmica i koji je sigurno premoren i istrošen. Bilo bi idealno da se adekvatno rekuperira do Poljuda.

Što se sastava 'zbunjenog' Šibenika tiče, teško je prognozirati kako će novi v.d. trenera Matas danas krenuti. Osim suspendiranih Jakoliša i Bačelića Grgića, talentirani Niko Rak ima tri žuta kartona, Luka Šimunovović, koji je stigao iz Astane, još nije registriran, Juraldžija i Mesa i dalje vuku ozljede. Zapravo, kada bolje razmislimo, Matas niti nema puno mogućnosti u slaganju sastava...

Dinamu će ovo biti 1.000. utakmica u HNL-u, a u dva ovosezonska dvoboja protiv Šibenika, Plavi su slavili s 2:0 na Maksimiru, odnosno 2:1 na Šubićevcu.

Sudac utakmice je Zdenko Lovrić iz Đakova, a istu možete pratiti na Arenisport 3.

(1.15) Dinamo (7.75) Šibenik (18.0)

Dinamo - Šibenik, 1. HNL, 26. kolo, stadion Maksimir, subota, 15 sati

OČEKIVANE POSTAVE

Dinamo (3-5-2)

Šibenik (4-2-3-1)

1.HNL, 26. kolo

Petak, 4. ožujka

Lokomotiva – Osijek 0:0

Subota, 5. ožujka

Dinamo – Šibenik (15.00)

Rijeka – Slaven Belupo (17.05)

Nedjelja, 6. ožujka

Gorica – Hrvatski dragovoljac (15.00)

Istra 1961 – Hajduk (17.05)

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

Dinamo ZagrebGNK DinamoNK ŠibenikPrva HNL

Ostale Vijesti