Marko Lukunić / Pixsell
Marko Lukunić / Pixsell

Karoglanu i Hajduku je Dinamo - biti ili ne biti

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 20.03.24. | 08:01

U Poljudu su sa starim trenerom koncentirani na 'akciju Derbi'

Mislav Karoglan je ostao na klupi Hajduka, vodio trening nakon dva dana odmora i počeo već pripremu za Derbi s Dinamom koji je na rasporedu 30. ožujka na Poljudu.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Za trenera Hajduk ta je utakmica 'biti ili ne biti', jednostavno je mora dobiti kako bi ostao u utrci za prvaka, a samim tim i zadržao posao.

Nema sumnje da će biti vatrena atmosfera na Poljudu u najvećoj utakmici hrvatskog sporta, te da će Hajduk imati golemu podršku. Dinamo Bijele u prvenstvu nije dobio ove sezone, ali i Sergej Jakirović je svjestan težine i važnosti utakmice koju i on mora dobiti misli li zagrebački sastav obraniti naslov.

Očekuje nas užareni spektakl, pa je tako i u redovima Bijelih počela 'akcija Derbi'. Test će Hajduk ovog petka imati u Mostaru kod Zrinjskog, ali neće ta utakmica biti mjerilo za ono što slijedi s Dinamom, niti će se moći naslutiti sastav s kojim će Hajduk napasti Zagrepčane.

Razlog tome je što su Splićani trenutno bez devetorice reprezentacija raznih država i uzrasta, stoga će gostovanje u Mostaru biti prilika za one koji su manje igrali.

Što Karoglan mora napraviti da mu se ne dogodi scenarij kao s Lokomotivom? Teško će to moći uvježbavati u narednih desetak dana, ali čini nam se da bi Ismael Diallo mogao izgubiti mjesto i prednost dobiti mladi Šimun Hrgović. Za stopersku poziciju je siguran Zvonimir Šarlija, a za drugu se bore Josip Elez i Dominik Prpić. Treba podvući da će nedostajati Dino Mikanović koji je u prošlom kolu dobio rani crveni karton zbog dva žuta, tako da će na njegovo mjesto opet natrag Niko Sigur.

To otvara onda jedno mjesto u veznom redu za koje konkuriraju Laszlo Kleinhesler i pomalo zaboravljeni Anthony Kalik koji je jedno vrijeme bio Karoglanov miljenik, odigrao pet utakmica kao starter, donosnio energiju, ali protiv Lokomotive nije dobio ni minute.

Utrka s vremenom je što se tiče stopera Filipa Uremovića za kojega su iz Hajduka objavili da će pauzirati tri tjedna, no čini se da će se teško oporaviti do prvog dvoboja. Možda bude spreman za polufinale Kupa koje se na istom mjestu igra četiri dana nakon Derbija u prvenstvu.

Rekosmo, Karoglan je 'preživio' poraz od Lokomotive kojim je Hajduk umanjio izgleda za prvaka i teško je povjerovati da se nije razgovaralo o 'šok-terapiji' jer se Splitom širila informacija o dolasku Krešimira Režića na kojega Bijeli očigledno tipuju u eri nakon sadašnjeg trenera i on je u bilježnici sportskoga direktora Mindaugasa Nikoličiusa potcrtan kao potencijalno rješenje u budućnosti.

Ove srijede počinje i prodaja ulaznica za oba Derbija, tako da bi moglo biti gužve na Poljudu, jer ako je blizu 20 tisuća pretplatnika, ostalih deset i nešto tisuća, pohitat će po karte koje se mogu kupiti i na internetu, a do dana utakmice dostupne su samo članovima.



Tagovi

HajdukGNK DinamoMislav KaroglanSergej JakirovićPoljudDerbiHrvatska nogometna ligaHrvatski nogometni kupRabuzinovo Sunce

Ostale Vijesti