Karlsruher pojačanje našao u Japanu

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 24.07.14. | 16:41

Japanski ofenzivni igrač Hiroki Yamada novi je član Karlsruhera. On je u njemačku drugu ligu došao iz japanskog kluba Jubilo Iwata gdje je proveo cijelu dosadašnju karijeru.

Yamada može igrati na pozicijama ofenzivnog veznog ili klasičnog napadača, a u 129 utakmica, koliko je u 4 godina odigrao za Jubilo Iwatu, postigao je 30 golova i ubilježio 25 asistencija. Isto tako, odigrao je i tri utakmice za reprezentaciju, ali nije bio u momčadi koja je nastupala na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

„Jako smo zadovoljni što smo realizirali ovaj transfer. Hiroki je tehnički jak ofenzivni igrač koji uvelike proširuje naše opcije pri slaganju momčadi. Činjenica da je već kao jako mlad igrač bio kapetan svoje momčadi, što nije uobičajeno u Japanu, pokazuje nam utjecaj koji je imao na svoj klub, a nadamo se da će se brzo prilagoditi na našu momčad. Ovih prvih nekoliko dana koje je proveo s nama uvjerili su nas da će to biti tako“, izjavio je prilikom predstavljanja Japanca sportski direktor Karlsruhea Jens Todt.

Yamada je bio presretan što će igrati u Njemačkoj, pa makar i u drugom rangu. „Ovo je veliki korak u mojoj karijeri. Dat ću sve da budem dio budućih uspjeha kluba“, rekao je Yamada za internetske stranice svojeg novog kluba.

(Foto: Action Images)


Tagovi

Karlsruher

Ostale Vijesti