Karlo Letica pakira kofere, Club Brugge doveo reprezentativca Belgije

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 04.08.19. | 22:45

Za reprezentaciju svoje zemlje ovaj iskusni vratar skupio je 22 nastupa

Mignolet je dijete St. Truidena za kojeg je nastupao od 2005. do 2010. godine kada u transferu vrijednom 2,5 milijuna eura prelazi u engleski Sunderland.

Tamo se zadržao tri godine kada ga Redsi kupuju za 10,6 milijuna eura te je odmah po dolasku ovaj Belgijanac dobio „jedinicu“.

Prve četiri godine bio je prvi vratar momčadi, ali njegovo opadanje u drugi plan krenulo je dovođenjem još jednog ne tako pouzdanog vratara čija će karijera zauvijek biti obilježena dvama kiksevima u finalu Lige prvaka. Naravno, riječ je Lorisu Kariusu.

Mislio je Simon da će odlaskom Kariusa on opet postati član udarnih 11, ali Jurgen Klopp je imao druge planove te je za ogromne novce doveo Brazlca Alissona (62,5 milijuna eura) iz Rome te je u tom trenutku svima bilo jasno da ukoliko Simon opet želi standardno braniti promjena sredine je neophodna.

Mignolet ima 31 godinu, te mnogi smatraju kako se upravo sada nalazi u najboljim vratarskim godina. Njegov novi klub na poziciji vratara ima Amerikanca mađarskih korijena Ethana Horvatha i mladog i perspektivnog Hrvata Karla Leticu.

Letica je u Belgiju stigao u ljeto 2018. godine, te su svi mislili kako će mu belgijski velikan biti samo odskočna daska u karijeri. U početku je branio, ali nakon niza kikseva tadašnji trener Club Bruggea posjeo ga je na klupu što znači da će mladi Hrvat dolaskom Simona Mignloeta postati treća opcija belgijskog sastava.

Detalji ugovora još uvijek nisu poznati, neslužbeno se govori kako bi cijena transfera trebala iznositi šest milijuna euzra. S druge strane, službena potvrda transfera od strane oba kluba očekuje se sutra u jutarnjim satima. 

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="en"><p lang="de" dir="ltr"><a href="https://twitter.com/hashtag/LFC?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#LFC</a> | Torhüter Simon <a href="https://twitter.com/hashtag/Mignolet?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#Mignolet</a> vor Wechsel nach Brügge - für rund 6 Millionen Pfund: <a href="https://t.co/x7eqRaH1Kl">https://t.co/x7eqRaH1Kl</a></p>&mdash; 90PLUS (@neunzig_plus) <a href="https://twitter.com/neunzig_plus/status/1158117581426962432?ref_src=twsrc%5Etfw">August 4, 2019</a></blockquote>
<script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>
 

(foto:Reuters)


Tagovi

Karlo LeticaIvan LekoClub BruggeJurgen KloppSimon MignoletAlissonRomaLiverpoolJupiler liga

Ostale Vijesti