PA Images/PIXSELL
PA Images/PIXSELL

Karlo Letica je slobodan igrač, napustio je Cluj nakon samo dva i pol mjeseca

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 06.01.22. | 12:00

Mnogi su vjerovali da jednog dana može postati jedinica Vatrenih, ali otkako je napustio HNL skupio je tek 28 nastupa.

Poput groma iz vedra neba je u listopadu 2021. godine odjeknulo da je Karlo Letica raskinuo ugovor s Club Bruggeom te da će svoj nogometni put nastaviti u Rumunjskoj. Bivši vratar Hajduka dogovorio je kratkoročnu suradnju s Clujom, trenutno vodećom momčadi prvenstva koja ima 10 bodova prednosti u odnosu na FCSB, ali nakon svega dva i pol mjeseca Letica se našao u statusu slobodnog igrača.

Cluj nije ponudio produljenje suradnje nadarenom vrataru rodom iz Splita. On je jedan od rijetkih vratara koji se može pohvaliti da je postigao pogodak u 1. HNL, ali nakon što ga je Hajduk prodao u Belgiju u ljeto 2018. godine za tri milijuna eura, njegova karijera nije išla u onom smjeru kako su mnogi očekivali.

U početku je branio, da bi onda izgubio status prvog vratara Bruggea. Otišao je potom prvo na posudbu u SPAL, potom i u Sampdoriju, da bi se na kraju prošle sezone vratio u Belgiju. U klubu koji ga je skupo platio je izgubio status, pored Simona Mignoleta se očekivano nije uspio nametnuti, da bi onda s belgijskim velikanom dogovorio sporazumni raskid.

Otišao je u Cluj, potpisao kratkoročni ugovor, ali tamošnji mediji navode kako se Letica nije uspio nametnuti čak ni kao druga opcija. Trener Dan Petrescu ima veliko povjerenje u Cristiana Balgadeana koji je neprikosnovena jedinica, a u slučaju da se ozlijedi alternacija mu je Portugalac Figueoredo koji u klub stigao ljetos.

Letica je neosporno veliki potencijal, ali sama činjenica da je u posljednje tri i pol godine skupio tek 28 nastupa za tri različita kluba jasno sugerira kako se u njegovoj karijeri mnoge stvari nisu odvijale po planu. Iz Cluja odlazi bez ijednog nastupa za klub, a zasad nema informacija gdje bi mogao nastaviti karijeru.

Dinamo, Hajduk, Rijeka i Osijek, četiri kluba koja bi si mogla priuštiti nekoga poput Karla Letice, imaju odlične vratare, stoga povratak u HNL u ovom trenutku ne djeluje kao realna opcija. Ipak, u nogometu se nikad ne zna, a Letici je sad neophodno pronaći klub gdje će braniti u kontinuitetu i vratiti samopouzdanje koje je zasigurno narušeno radi manjka utakmica.



Tagovi

Karlo LeticaClujnogometni transferi

Ostale Vijesti