Davor Javorovic/PIXSELL
Davor Javorovic/PIXSELL

Kapetan Varaždina donio darove u Gradski vrt 20 dana prije Božića, Osijek zadržao prvo mjesto (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 05.12.20. | 16:47

Nogometaši Nenada Bjelice igrali su 'koliko im je trebalo' te su u konačnici potpuno zasluženo slavili.

Igrala se 59. minuta utakmice, djelovalo je kako gosti započinju jedan običan napada, ali kapetan gostiju Marko Stolnik potpuno nepotrebno gubi loptu u opasnoj zoni nakon čega Mierez lijepim prizemnim dodavanjem izbacuje Damjana Bohara u situaciju 1 na 1, a Slovenac to rutinski 'posprema' u mrežu pored nemoćnog Horkaša - 1:0


Bio je to ujedno i jedini pogodak u današnjoj utakmici u kojoj je Osijek u svojem domu ugostio Varaždin. Domaći sastav opravdao je ulogu favorita, dojam je kao da su igrali 'koliko im je trebalo', a razlika u kvaliteti između ove dvije momčadi bila je jednostavno preočita.

Samir Toplak nije čudotvorac, iako se to od njega konstantno očekuje. Imao je jasnu viziju da kroz čvrsti dupli blok i brzu tranziciju danas pokuša kreirati veliko iznenađenje, ali jedna pogreška njegovog najiskusnije igrača sve je poremetila.

Posljednje tri momčadi 1.HNL (Istra 1961, Varaždin, Lokomotiva) imaju devet bodova, ali Varaždinci imaju najviše odigranih utakmica u ovoj sezoni kojoj tempo uvelike diktira i pandemija koronavirusa pa tako slobodno možemo konstatirati kako momčad iz 'Baroknog grada' nije u najboljoj poziciji. Prošle sezone Varaždin je odigrao fantastičan drugi dio sezone, ali bez ulaganja teško je očekivati da momčad može napraviti dodatni iskorak.

Što se tiče današnje utakmice, u prvih 45 minuta nismo vidjeli stopostotne prilike, iako je domaćin mogao do vodstva u 14. minuti nakon što je jedna lopta, poslije kornera, na pet metara zaobišla sve domaće i gostujuće igrače. Gosti su zaprijetili dvije minute kasnije preko Vinka Petkovića, ali obrana Osijeka njegov je pokušaj lako ukrotila.

Što se tiče drugog poluvremena, izuzev pogotka Bohara, ozbiljnu priliku nismo vidjeli. Odnosno, nije ih bilo, sve do 89. minute kada je Bohar promašio nemoguće, ali njegova sreća je ta što se Osijeku taj promašaj nije obio o glavu. Domaćin je imao potpunu kontrolu te je pobjeda u potpunosti zaslužena.

Dodajemo za kraj kako je Ivici Ivušiću ovo sedmi 'clean sheet' ove sezone, a Osijek je s nova tri boda zadržao privremeno prvo mjesto 1.HNL.




Tagovi

OsijekNK VaraždinDamjan BoharHNLPrva HNL

Ostale Vijesti