Kapetan Hajduka: Ispričavam se navijačima, moramo se stabilizirati i vratiti u formu

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 09.11.15. | 18:59

Kapetan Hajduka i novopečeni hrvatski reprezentativac Goran Milović se u razgovoru za službene klupske stranice ispričao navijačima splitskog kluba za loše nastupe u posljednja dva prvenstvena kola, nakon kojih su 'Bili' pali na treće mjesto 1. HNL.

Vjerujem da će za momčad dobro doći ova pauza da se stabiliziramo i da kroz razgovore, analize i treninge vratimo se u formu koju smo imali sve do ova zadnja dva poraza od Rijeke i Osijeka“, istaknuo je Hajdukov kapetan.

Iako će se po prvi put priključiti reprezentaciji Hrvatske i biti u konkurenciji izborniku Anti Čačiću za prijateljsku utakmicu sa Rusijom, još uvijek je pod dojmom neočekivanog subotnjeg poraza od Osijeka u Gradskom vrtu.

Naravno da mi ne ide iz glave taj poraz jer kao kapetan momčad osjećam odgovornost nakon svake utakmice. U Osijeku nismo odigrali dobro, tu nema skrivanja. Mogu se samo ispričati navijačima jer nismo odigrali onako kako smo planirali i kako smo se pripremali za tu utakmicu. Ali nipošto ne bih rekao da nismo željeli niti da se nismo borili. Očito je da onaj šok od utakmice protiv Rijeke nismo prebrodili. Nismo se oporavili od tog poraza“, smatra Milović.

Niti treneru Damiru Buriću nije 'legao' poraz.

To je normalno. Svi smo bili ljuti. Nitko ne voli gubiti utakmice. Svima nam je teško pao taj poraz, kako treneru tako i nama igračima“.

No, kaže kako u svlačionici nema problema.

Imamo odličnu atmosferu i korektan odnos s trenerom zbog čega me posebno smeta što se preko dijela medija sad pokušava stvoriti pogrešna slika te se govori o nekakvim narušenim odnosima. A to jednostavno nema veze s istinom. Do prije dvije utakmice imali smo odličnu rezultatsku seriju i sve je bilo sjajno, a sad kao ništa ne valja. Ne bih se složio s takvim ocjenama“.

A onda se postavlja logično pitanje, što se dogodilo s momčadi?

Imamo jako mladu momčad i dovoljno je sjetiti se s kakvim smo prognozama i očekivanjima ušli u sezonu. Napravili smo neke jako dobre stvari. Pod vodstvom trenera Burića rasli smo kao momčad, ali i individualno. Naravno da su i oscilacije sastavni dio tog puta, ali zaboravlja se da nam nedostaju neki jako važni igrači, poput Ohandze, Nižića, Velazqueza.“

Zbog svega toga kapetan Splićana zna što im je činiti.

Moramo steći još iskustva i kao momčad, ali i kao igrači pojedinačno. Naravno kad se dogodi poraz moraš prihvatiti odgovornost i kazati, ok, ovo nismo odigrali dobro, ali moramo nastaviti raditi još jače i bolje, na greškama učiniti i ispravljati ih. Vjerujem da ova momčad može napraviti puno dobrih stvari i da zaslužujemo malo strpljenja“, zaključio je Goran Milović.

U Hajduku će reprezentativnu stanku iskoristiti za saniranje momčadi i dizanje samopouzdanja nakon dva uzastopna poraza u prvenstvu. Trener Burić zbog poziva u reprezentacije, neće imati na raspolaganju sedmoricu reprezentativaca.

Lovre Kalinić i Goran Milović priključit će se A reprezentaciji Hrvatske koja igra prijateljsku utakmicu protiv Rusije, dok će se trojica mladih hajdukovaca Andrija Balić, Nikola Vlašić i Fran Tudor staviti na raspolaganje U-21 reprezentaciji.

Tino Sušić je u kadru izabrane vrste BiH koju čeka play-off protiv Irske za prolaz na Euro 2016. godine, dok je Ukrajinac Artem Radčenko dobio poziv za U-21 reprezentaciju Ukrajine.

Hajduk sutra igra prijateljsku utakmicu u Škabrnji.

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Goran MilovićHajdukdomaći nogometPrva HNLHrvatska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti