RUSSELL CHEYNE/Action images
RUSSELL CHEYNE/Action images

Kapetan Celtica napušta klub nakon 600 odigranih utakmica i postaje trener-igrač rivala

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 26.03.21. | 11:55

Brown je u Celticu od 2007. godine, a u novoj sezoni nosit će dres Aberdeena, gdje će obavljati igračku, ali i trenersku dužnost.

Scott Brown, kapetan i jedna od igračkih legendi Celtica, na kraju sezone napušta klub u kojem je odigrao više 600 utakmica i s kojim je osvojio 10 naslova škotskog prvaka. Brown je u Celticu od 2007. godine, a u novoj sezoni nosit će dres Aberdeena, gdje će obavljati igračku, ali i trenersku dužnost.

Potvrdu ove informacije donosi britanski Sky Sport, pišući kako su igrač i novi mu klub potpisali suradnju na dvije godine. Brown je rekao kako mu je ova uloga prva u trenerskom poslu, s kojim se želi baviti u karijeri, ali da je i dalje željan igre, što će pokazati na terenu.

„Još uvijek osjećam da mogu puno toga dati, ne samo na terenu, već i u širem trenerskom svojstvu. Bit ću neumoljiv u potrazi za uspjehom s Aberdeenom i veselim se novim izazovima. Nisam mogao propustiti ovu priliku, jer krećem u novo razdoblje života sa Stephenom Glassom, nekadašnjim suigračem, koji će mi sada biti i trener, odnosno suradnik. Ukratko, radujem se što ću se pridružiti Stephenu, igračkom i trenerskom osoblju i svima u Aberdeenu. Potpuno sam predan izazovu i ispunjavanju ambicija kluba i njegovih navijača“, rekao je Brown.

Dolasku škotske legende u klub veseli se i već spomenuti Glass, koji je prije nekoliko dana postao novi trener Aberdeena.

„Brown će biti veliki dio mog trenerskog tima i veselim se što ću mu pomoći u prilagodbi na trenerski posao. Isto tako, mnogo od njega očekujem i na travnjaku, jer je njegovo iskustvo neprocjenjivo. Ima više nastupa za Celtic od bilo kojeg drugog igrača, rođeni je natjecatelj i pobjednik i njegov praktični pristup izuzetno će pogodovati razvoju mladih, novih talenta koje ovdje imamo“, poručio je trener Aberdeeena.

Inače, klub iz trećeg po veličini grada u Škotskoj trenutno je četvrti na ljestvici, sa sedam bodova manje od trećeplasiranog Hiberniana i čak 20 od Celtica.


Tagovi

CelticAberdeenŠkotska

Ostale Vijesti