Kaos u zadnjem kolu! Tri se momčadi borile za naslov, a ludim preokretom prvak postala momčad osnovana prije 14 godina

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 05.11.16. | 16:23

Završena je jedna od najneizvjesnijih europskih liga ove godine.

Prvenstvo Estonije je okončano na bajkovit način. Infonet, momčad koja je osnovana 2002., a tek prije 3 godine po prvi put ušla u prvu ligu, uspjela je doći do pobjede u gostima kod momčadi Kalju, izravnog konkurenta za osvajanje naslova. Konačnih 2:1 bilo je dovoljno za veliko slavlje momčadi Infoneta.

U nekoliko navrata smo pisali o neizvjesnoj završnici estonskog prvenstva. U borbi za naslov su do prošlog tjedna bile četiri momčadi, a onda je Flora neočekivano kiksala i ispala iz utrke. No, to nije značilo da neizvjesnosti nema – u posljednje kolo Infonet je ušao s dva boda prednosti nad Levadiom i Kaljuom, momčadi koja ih je čekala na rasprodanom stadionu.

I imao je Kalju sjajnu poziciju dobrim dijelom utakmice. Golom Purjea u 3. minuti došli su domaćini u vodstvo, ali je Infonet u drugom poluvremenu napravio pravi preokret. Prvo je Appiah izjednačio u 54. minuti, a onda je Mosnikov u 68. donio veliku pobjedu svojoj momčadi.

„U utakmicu smo ušli nervozno te primili rani gol. Na poluvremenu smo u svlačionici nekoliko minuta šutjeli. Znali smo da nešto moramo promijeniti, ali nismo znali što. Odlučili smo nametnuti brži ritam, igrali svoju igru i na kraju se isplatilo“, izjavio je nakon utakmice napadač Infoneta Vladimir Voskoboinikov.

Itekako se isplatilo. Upisala se momčad Infoneta u povijest. Svaka čast.

Meistriliiga, 36. kolo:

Kalju – Infonet 1:2
Levadia – Flora 2:1
Paide – Narva 0:0
Parnu – Tammeka 0:3
Rakvere – Sillamae 0:3

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

(Foto: Facebook)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Infonet

Ostale Vijesti