Kaos u Panami! Neviđena pogreška suca pogurala ih na Svjetsko prvenstvo (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 11.10.17. | 08:49

Nevjerojatan sudački previd pogurao je Panamu prema Rusiji.

 

 

Kosatarikanci su prije ovog susreta bili osigurali plasman na Mundijal, ali to ih nije spriječilo da na prepunom stadionu Rommela Fernandeza je povedu preko Venegasa u 36. minuti što je šokiralo domaćine. Kostarika je imala nadmoć u prvom dijelu, veći broj prilika, ali domaći navijači nisu gubili nadu u preokret.

Drugo poluvrijeme donijelo je nevjerojatnu sudačku pogrešku koja je u potpunosti odredila smjer utakmice i pogurala Panamu prema debitantskom nastupu na Mundijalu. Naime, 53. minuti pomoćni sudac krivo je signalizirao glavnom kod jedne gužve ispred gola u kojoj je Perez fauliran pred samim vratima nakon čega pada i glavom na crti loptu pokušava gurnuti u mrežu, no izbio ju je gostujući stoper.

Na snimci se jasno vidi da lopta nije prešla crtu, situacija čak nije ni sporna, ali glavni sudac naklonio se pomoćnom i odlučio suditi pogodak. Nevjerojatno sudačku pogrešku koja je na kraju otišla na štetu SAD-a pogledajte u videu. Podsjećamo, ova je kaotična situacija pred golom suđena kao pogodak za 1:1.

 

 

Nakon toga Panama je krenula u opsadu gola Kostarike, imali su čak osam pokušaja u okvir gola, ali na veliko veselje morali su čekati sve do 88. minute kada Roman Torres zabija i izaziva potres na stadionu. Ovdje nije bilo dileme, gol je bio potpuno čist i zaslužen, Kostarika se potpuno povukla krajem utakmice što je i razumljivo s obzirom da nisu imali motiv. Nakon zadnjeg sučevog zvižduka igrači Paname slavili su kao da su osvojili Mundijal, a ne izborili plasman na njega. Ogroman je ovo uspjeh i povijesni prvi plasman na najveće nogometno natjecanje svijeta.

 

 

Ipak, bez obzira na veliko slavlje njihova će pobjeda uvijek biti u sjeni nevjerojatne sudačke pogreške koja je dovela do izjednačenja i okretanja momentuma u drugom poluvremenu potpuno na njihovu stranu. Prije zadnjeg kola nitko im nije davao šanse jer se očekivalo da SAD bez problema pobijedi Trinidad, no to se nije dogodilo, a Panama je s(p)retno slavila i upisala se u povijest. Na kraju, koliki je kaos bio na toj utakmici pokazuje situacija u kojoj domaći skupljač lopti sprinta prema istoj i izbija je pred igračem Kostarike samo kako je ne bi brzo vratio u igru u posljednjim trenucima susreta. Nevjerojatno kakvu je priču danas ispisao nogomet.

 

 

(Foto: Screenshot)


Tagovi

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo

Ostale Vijesti