null
null

Kaos u Kataloniji: Dva tjedna do kraja prijelaznog roka, a nedostaju stoper i bekovi

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 22.09.20. | 12:04

Tanka Koemanova momčad treba osvježenje pod hitno...

Krenimo redom. Od desnog beka, jer bi danas i službeno trebao biti objavljen odlazak Nelsona Semeda u Wolverhampton za 32.000.000 eura plus još 3.000.000 u bonusima. Prema nekim informacijama, Semedo je već prošao liječničke preglede, a kako je Moussa Wague već otišao na posudbu u PAOK, Koeman na toj poziciji sad ima isključivo Sergija Roberta. Nije tajna kako bi Nizozemac rado doveo Sergina Desta, ali on je u pregovorima i s Bayernom, koji je prema tvrdnjama nizozemskog tiska već dostavio drugu ponudu tešku 20.000.000 eura plus još 5.000.000 u bonusima... Barca bi najradije posudila pa otkupila.

Propadne li Dest, napast će Betisovog Emersona. On se jako dobro pokazao u Sevilli, a Betis i Barca su ga zajedničkim snagama doteglili u Španjolsku. Dali su po 6.000.000 eura s tim da su Katalonci zadržali opciju otkupa poslije dvije godine za 9.000.000 eura. Sad bi htjela ubrzati proces, ali Betisu ne to ne pada na pamet. Početni plan je bila prodaja Emersona, nazvali su Everton i Milan, koji je navodno nudio 18.000.000 eura i Lucasa Paquetu, ali su Katalonci tražili 30.000.000 i posao je propao.

Problem je i na lijevom beku, jer Atalanta je, po uvodnim pregovorima oko Juana Mirande, vrlo blizu da za 2.000.000 eura uzme na posudbu Juniora Firpa, s pravom otkupa za 25.000.000. Na liljevoj strani bi dakle ostao Jordi Alba i mladi Miranda kao ne baš uvjerljiva alternativa.

Najveći problem je ipak na stoperu. Jean Clair Todibo sigurno neće ostati na stadionu Camp Nou, dok je Manchester City odbio 10.000.000 eura za Erica Garciju i traži okruglo 30.000.000, iako mladom Španjolcu ugovor istječe sljedeće godine. Prije će ga Barca pričekati pa sljedeće ljeta dovesti kao slobodnog igrača, ali treba joj netko odmah tko će biti konkurencija Gerardu Piqueu i Clementu Lengletu (tu će kao opcija biti i Ronald Araujo). Po mogućnosti što jeftinije.

Thiago Silva im je izmakao, pričalo se o Davidu Luizu (Arsenal), Matteu Mussachiju (Milan) i Danieleu Ruganiju (Juventus), ali nitko nije prošao filter Barcinog sportskog sektora. Čak se razmišljalo i o davno zaboravljenim momcima poniklim u La Masiji, poput Marca Muniese (igra u Kataru) ili Albertu Botiji (Saudijska Arabija).

Najvjerojatnije je zato kako će stoper doći iz Primere, kao opcije se spominju Ezequiel Garay (bez kluba poslije raskida suradnje s Valencijom) i Atleticov Mario Hermoso, koji bi mogao doći isključivo na posudbu.

Dok se to ne dogodi – i dok se Marc Andre Ter Stegen ne oporavi – udarna postava Barselone će biti: Neto – Sergi Roberto, Pique, Lenglet, Alba – Busquets, De Jong – Griezmann, Cutinho, Fati – Messi.

(foto: Action Images)

 


Tagovi

Barcelonanogometni transferiRonald Koeman

Ostale Vijesti