Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Kao kapetan i desetka Šerifa potpisao je najveći uspjeh u povijesti Moldavije, a sad ide u Poljsku

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 11.02.22. | 10:13

Potpisao je ugovor do kraja sezone s pretposljednjom momčadi Ekstraklase.

 Frank Castañeda i službeno je predstavljen kao novi igrač Warte iz Poznanja. Kolumbijski napadač, koji je kao kapetan Šerifa potpisao jednu od najvećih senzacija u Ligi prvaka u ovom tisućljeću kad je klub iz Moldavije prvo svladao Šahtar, a onda i Real Madrid na Santiago Bernabeuu, je u statusu slobodnog bio nešto više od mjesec dana, da bi se onda potpuno neočekivano priključio pretposljednjoj momčadi Ekstraklase s kojom je dogovorio suradnju do kraja tekuće sezone.

Omaleni napadač visok 172 cm igrao je za Orsomarso i slovačku Senicu prije nego li je u siječnju 2020. godine stigao u Šerif. U dresu moldavskog igrao je sjajno, a posebno je impresivan bio u svojoj prvoj sezoni u klubu kad je u 36 prvenstvenih nastupa skupio 28 pogodaka i 16 asistencija. Ove sezone je kao kapetan bio predvodnik kluba u sezoni o kojoj će se u Moldaviji pričati i za 100 godina.

Castañedu se povezivalo s velikim brojem klubova nakon što mu je istekla ugovorna obveza sa Šerifom, ali je on nakon skoro mjesec i pol dana 'lutanja' bespućima slobodnog tržišta odlučio pristupiti Warti u kojoj na njega gledaju kao spasitelja.

Riječ je o pretposljednjoj momčadi Ekstraklase, a Kolumbijac je odmah po dolasku postao najveća klupska zvijezda. Dosad su skupili 17 bodova u 20 prvenstvenih kola, a 15. Gornik od njih ima dva boda više.

Kolumbijac je prijavljen već za sljedeći ogled koji je na rasporedu ovog vikenda. Warta ide u goste Legiji, klubu koji je na prvenstvenoj tablici jedno mjesto iznad njih s tek jednim bodom više, ali teško je očekivati da će 27-godišnjak nastupiti u tom ogledu budući da je već neko vrijeme van natjecateljskog ritma.

Podsjetimo, baš je on najzaslužniji za izbacivanje Crvene zvezde iz kvalifikacija za Ligu prvaka budući da je u prvoj utakmici zabio, a u drugoj asistirao u ukupnoj pobjedi njegove momčadi rezultatom 2:1. Protiv Dinama je prvi ogled preskočio zbog tri žuta kartona, dok je u uzvratu odigrao 58 minuta.




Tagovi

Warta PoznanFranck CastanedaEkstraklasaŠerif

Ostale Vijesti