REUTERS/Matthew Childs
REUTERS/Matthew Childs

Kane: “Uživam u pritisku koji ima Bayern, zato sam napustio Tottenham”

Vrijeme Čitanja: 4min | sub. 09.09.23. | 13:53

Kapetan Engleske bio je pred novinarima uoči nadmetanja s Ukrajinom u kojem je otkrio što bi mu bilo savršeno ljeto 2024.

Harry Kane je zabio tri gola i dao jednu asistenciju u svoje prve tri utakmice u Bundesligi za Bayern nakon što je ovog ljeta napustio Tottenham u transferu od 100 milijuna eura. Kapetan engleske reprezentacije ove sezone namjerava osvojiti prvi veliki trofej u karijeri s Bayernom ili Engleskom.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Harry Kane kaže da osjeća "drugačiji pritisak", da mora pobijediti u svakoj utakmici u Bayernu u odnosu na Tottenham gdje niz bez pobjeda u nekoliko utakmica "nije bila katastrofa".

Kapetan Engleske napustio je Spurse, svoj klub iz djetinjstva i preselio se u Njemačku prošlog mjeseca, s ciljem pomoći klubu iz Münchena da osvoji 12. uzastopni naslov Bundeslige, a on prvi veliki trofej u svojoj karijeri.

Bayern je dobio svoje prve tri ligaške utakmice s Kaneom koji je zabio tri puta i jednom asistirao - i on osjeća da su veća očekivanja u njegovom novom klubu.

"To je drugačiji pritisak od onoga što sam osjećao u Spursima. Naravno, htjeli smo pobijediti, ali ako ste prošli nekoliko utakmica bez pobjede, to nije bila katastrofa. Osjećaj u Bayernu je da morate pobijediti u svakoj utakmici ", rekao je na knferenciji za medije uoči kvalifikacijske utakmice Engleske za Euro 2024 protiv Ukrajine u subotu u Wroclawu.

"To je sastavni dio bivanja u jednom od najvećih klubova na svijetu. Uživam osjećati te različite emocije i to je dio razloga zašto sam želio otići. Kad se vratim u München, započinjemo kampanju za Ligu prvaka, koju oni očekuju da će osvojiti. Tako da idete u te utakmice s možda drugačijim osjećajem od onoga što sam ja imao u prošlosti."

Ali hoće li ga pritisak učiniti još boljim igračem?

"Vjerujem da hoće. Definitivno je veliki pritisak koji treba podnijeti. Vrijeme će pokazati, ali trenutno uživam u tom osjećaju", rekao je.

Uz ovosezonsko finale Lige prvaka na Wembleyju i finale Eura 2024. koji se održavaju u Njemačkoj - Kane bi još mogao osvajati srebrninu u starim i novim domovima, nakon što je već gledao niz svojih engleskih suigrača kako osvajaju glavne nagrade u ovoj igri, što priznaje i jest bilo teško vidjeti.

"Rekli su mi za finale Lige prvaka na Wembleyju. Znam da je Euro u Njemačkoj sljedećeg ljeta pa ako postoji netko tko piše film, potrudit ću se i dati sve od sebe da to ostvarim! Bit će teško. Ima toliko vremena da ne želim previše razmišljati o tome, ali da se dogodi, bilo bi nevjerojatno. Kao natjecatelj, kada dečki igraju Ligu prvaka, a ja samo sjedim kod kuće i gledam to, lagao bih kad bih rekao da ne postoji dio mene koji me boli. Naravno, želim da im bude dobro, ali dio mene želi imati ta iskustva. Nisam siguran da je ljubomora prava riječ, ali s drugim igračima u momčadi koji su to učinili, to me motivira da nastavim i pokušam gurati se prema nekim od onih trofeja koje su dečki dobili."

Izbornik Engleske Gareth Southgate prošlog je tjedna sugerirao da bi osvajanje trofeja Kaneu bilo dobro za reprezentaciju, s čime se napadač složio.

“Mislim da bi”, dodao je. I nastavio: "Naravno, nema skrivanja činjenice da je to jedina stvar koja nedostaje mojoj karijeri u ovom trenutku i kada imate igrače u momčadi koji su osvojili stvari, želite također biti dio toga i imati i ta iskustva. Samo iskustvo utrke za naslov i kup i, nadamo se, Lige prvaka doprinijet će, nadam se, boljem podnošenju pritiska u određenim situacijama. Ako mislimo osvojiti bilo što s Engleskom, morat ćemo se nositi s tim. Ja, kao kapetan, želim se staviti u tu poziciju što je više moguće.”

München ispada savršeno mjesto za to:

"Bilo da pobjeđujem ili ne, odluka (da se pridružim Bayernu) svela se na to da me se stavi u te situacije. S Bayern ponekad očekujemo same pobjede jer su Bundeslifu osvajali zadnjih 11 godina. U mom kratkom razdoblju u Münchenu već sam jako osjetio da uvijek postoji veliki pritisak da osvojimo sve trofeje. Nismo osvojili kup nekoliko godina i nismo osvojili Ligu prvaka nekoliko godina, tako da definitivno možemo puno dobiti i puno pritiska podnijeti. Vrijeme će pokazati, ali trenutno uživam u tom osjećaju i dobro je da potraje do kraja sezone", poručio je Kane.

Oglas

Euro 2024, kvalifikacije, rujan

Skupina A

Petak, 8. rujna

Gruzija – Španjolska 1-7

Cipar – Škotska 0-3

Utorak, 12. rujna

Španjolska – Cipar 6-0

Norveška – Gruzija 2-1

Skupina B

Četvrtak, 7. rujna

Francuska – R. Irska 2-0

Nizozemska – Grčka 3-0

Nedjelja, 10. rujna

R. Irska – Nizozemska 1-2

Grčka – Gibraltar 5-0

Skupina C

Subota, 9. rujna

Ukrajina – Engleska 1-1

S. Makedonija – Italija 1-1

Utorak, 12. rujna

Italija – Ukrajina 2-1

Malta – S. Makedonija 0-2

Skupina D

Petak, 8. rujna

Hrvatska – Latvija 5-0

Turska – Armenija 1-1

Ponedjeljak, 11. rujna

Armenija – Hrvatska 0-1

Latvija – Wales, 0-2

Skupina E

Četvrtak, 7. rujna

Poljska – Ovčji Otoci, 2-0

Češka – Albanija, 1-1

Nedjelja, 10. rujna

Ovčji Otoci – Moldova 0-1

Albanija – Poljska 2-0

Skupina F

Subota, 9. rujna

Azerbajdžan – Belgija 0-1

Estonija – Švedska 0-5

Utorak, 12. rujna

Belgija – Estonija 5-0

Švedska – Austrija 0-3

Skupina G

Četvrtak, 7. rujna

Litva – Crna Gora 2-2

Srbija – Mađarska 1-2

Nedjelja, 10. rujna

Crna Gora – Bugarska 2-1

Litva – Srbija 1-3

Skupina H

Četvrtak, 7. rujna

Kazahstan – Finska 0-1

Danska – San Marino, 4-0

Slovenija – S. Irska, 4-2

Nedjelja, 10. rujna

Kazahstan – S. Irska 1-0

Finska – Danska 0-1

San Marino – Slovenija 0-4

Skupina I

Subota, 9. rujna

Andora – Bjelorusija 0-0

Rumunjska – Izrael 1-1

Kosovo – Švicarska 2-2

Utorak, 12. rujna

Švicarska – Andora 3-1

Izrael – Bjelorusija 1-0

Rumunjska – Kosovo 2-0

Skupina J

Petak, 8. rujna

Slovačka – Portugal 0-1

BiH – Lihtenštajn 2-1

Luksemburg – Island 3-1

Ponedjeljak, 11. rujna

Island – BiH, 1-0

Portugal – Luksemburg, 9-0

Slovačka – Lihtenštajn, 3-0



Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Harry KaneEngleska nogometna reprezentacijaBayernEuro 2024Kvalifikacije za Euro 2024Liga prvakaWembley

Ostale Vijesti