REUTERS/Angelika Warmuth
REUTERS/Angelika Warmuth

Kane je održao nadu u trofej živom, Bavarci su 'dark horse' Lige prvaka

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 06.03.24. | 08:42

Neki će reći da je engleski napadač svojim dolaskom urekao Bayern koji ima mršave šanse za osvajanje srebrnine ove sezone, ali i dalje ostaje taj sveti gral kao prilika

50. i 51. europskim pogotkom i 32. i 33. pogotkom za Bayern, Harry Kane propelirao je Bavarce do pobjede i prilično važnog preokreta u Ligi prvaka, a sebi ostavio priliku da ipak podigne prvi trofej u novom klubu.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Bayern je, znana je stvar, potučen do nogu u domicilnom prvenstvu u kojem mu je Bayer Leverkusen Xabija Alonsa nabio ozbiljne komplekse koji će se teško razriješiti do konca tekuće bundesligaške kampanje. Skupocjena bavarska momčad gleda s deset bodova razdaljine u leđa Apotekarima koji igraju naprosto briljantan nogomet ove sezone. Stoga se Kane morao pobrinuti da mu sezona ne završi već u ožujku, kao što je to bio slučaj dok je živio na londonskoj adresi…

Bayern je zaostajao jedan pogodak za Laziom nakon prve utakmice, a nakon to poraza je stigla potvrda kako Thomas Tuchel napušta klub nakon kraja sezone. Uoči Lazija su se čak pojavile glasine kako bi u slučaju eventulanog ispadanja od Talijana, njemački trener mogao i ranije na burzu.

Umjesto toga, Bayern je iskazao dominaciju koju mu nedostaje u Bundesligi, pa tako Manuel Neuer nije zabilježio niti jednu obranu, Kane je zabio dva puta, jedan je dodao nepoderivi Thomas Müller, a svidjeli su se i Jamal Musiala i Leroy Sane.

„Ovo je bila važna utakmicu u važnoj večeri za nas. Ovakve pobjede mogu promijeniti momentum cijele sezone“, nariče Kane nakon pobjede.

Neki će reći da je Kane svojim dolaskom urekao Bayern koji ima mršave šanse za osvajanje srebrnine ove sezone, ali i dalje ostaje taj sveti gral Lige prvaka kao prilika. I nakon pobjede nad Laziom, može sa ustvrditi kako je Bayern, koliko god to teško bilo reći za njemačkog giganta – dark horse ovogodišnjeg natjecanja. S Kaneom u momčadi, Bavarci uvijek imaju šanse, pa čak i za osvajanje klempavog pehara.



Tagovi

Liga prvakaBayernHarry Kane

Ostale Vijesti