REUTERS/Scott Heppell
REUTERS/Scott Heppell

Kanarinci uplašili Svrake: Newcastle bi zbilja mogao ispasti iz lige (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 30.11.21. | 22:25

Vlasnici jedva čekaju siječanj, bez pojačanja Championship postaje realnost

Iako je Newcastle prije mjesec dana slavio dolazak arapskog kapitala, navijači kao da su zaboravili da su Svrake u zoni ispadanja i da će sav taj silni novac otići u vjetar ukoliko Newcastle ispadne iz lige. Premda smo tek odigrali 14 utakmica, Svrake su zakovane za samo dno tablice, a ligaški susret s izravnim konkurentima za ostanak iz Norwicha, mogao je poslužiti da navijači i vlasnici barem na trenutak odahnu. Na kraju je pobjeda ostala negdje u zraku. Newcastle je vodio, no loša predstava je kažnjena kasnim izjednačenjem za konačnih 1:1

Uprava kluba zna kako do zime ne mogu napraviti ništa radikalno s ovakvim rosterom. Iako su Sant-Maximan i Wilson nesumnjivo dobri igrači, obrana je ta koja itekako šteka, i na njoj će novi trener Lowe morati najviše raditi. Clark svakako nije materijal za ambiciozni Newcastle, dok je Schar dovoljno kvalitetan da ostane u svlačionici. Uostalom, Clark je već u prvim minutama današnje utakmice zaradio izravni crveni karton i tako još dodatno oslabio svoju momčad u utakmici gdje poraz nosi -6 nad prvom ekipom iznad crte. Pukki mu je pobjegao u jednoj brzoj tranziciji, a on ga je povukao za dres. Sudac je bio nemilosrdan.

Brojčanu nadmoć na terenu je Norwich odmah iskoristio za pritisak premda golu Dubravke. Probao je Chelseajev Gilmour, no nije došao do gola. Iz prvog dijela pamtimo još pokušaj Joelitona za Newcastle, no ni on nije bio precizan kraj veterana Krula. Koliko je Newcastle inferioriran u napadu dovoljno govori činjenica da u 60. minuta nisu uspjeli niti jednom zapucati po golu, dok je slabašni Norwich bio ipak konkretniji s tri šuta.

Ponekad nogomet nije pošten, ponekad lošije momčadi dođu u vodstvo i potom odnesu sva tri boda. Newcastle do te 60. minute nije napravio apsolutno ništa čime bi zaslužio gol, no Norwich im je poklonio gol igravši rukom u šesnaestercu. VAR je pogledao situaciju i poslao loptu na bijelu točku.

Jedan od ponajboljih igrača Svraka, Callum Wilson, nije imao problema realizirati najstrožu kaznu.

Na snimkama se jasno vidi kako je ruka igrača u žutom dresu bila u neprirodnom položaju, pa je sudac Anthony Medley ispravno odlučio nakon VAR pregleda.

Norwich je nastavio po svom. Cijelu utakmicu su bili bolji takmac, osjetilo se da je remi minimum koji moraju ponijeti sa St. James' Parka. Pritisak je nastavljen, Svrake su ostale na samo jednom udarcu po golu, dok je Norwich do kraja susreta uputio njih čak šest. Da se pritisak isplati, dokazao je tko drugo nego Teemu Pukki. Žuti dresovi su se u nešto većem broju sjurili pred Dubravku, Svrake su loše očistile opasnost,a Teeku iz okreta s jedno jedanaest metara puca iz sve snage u rašlje za posve zasluženih 1:1.

Do kraja susreta - panika u redovima domaćih. Mogao je Norwich i do tri boda da je Melou pogodio gol u sudačkoj nadoknadi. Ovako je ostalo 1:1 čime ništa nije riješeno. Borba za ostankom u Premier ligi se nastavlja. Svrake će sigurno u zimski shopping, no isto je tako više nego izgledno da će u borbu ući kao posljednjeplasirani. Ispadanje bi bilo katastrofalno, novi vlasnici nisu računali da će krenuti iz Championshipa.

U drugom dvoboju večeri Leeds je dugo lomio Crystal Palace na Elland Roadu, na kraju ga je uspio slomiti duboko u sudačkoj nadoknadi. Branič gostiju Marc Guehi nakon jednog ubačaja iz kuta rukom je dirao loptu u vlastitom kaznenom prostoru. Dvojbe nije bilo. Leeds je dobio kazneni udarac, a Raphina je bio precizan.

Jedini pogodak na utakmici pogledajte OVDJE.

Ovom pobjedom Leeds je skočio na 15. mjesto ljestvice i sada ima samo bod manje od 12. Crystal Palacea. U idućem kolu, koje se igra za vikend Leeds dočekuje Brentford, a Palace gostuje kod Manchester Uniteda.

Premierligaško kolo nastavlja se sutra. Ponudu za preostale utakmice kola pronađite OVDJE.

Premier liga, 14. kolo

Utorak

Newcastle – Norwich 1:1

Leeds – Crystal Palace 1:0

Srijeda

Southampton – Leicester

Watford – Chelsea

West Ham – Brighton

Wolves – Burnley

Aston Villa – Manchester City

Everton - Liverpool

Četvrtak

Tottenham – Brentford

Manchester United - Arsenal

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

Norwich CityNewcastle UnitedPremier liga

Ostale Vijesti