Reuters
Reuters

Kanada (za sada) nije uspjela: U Sjevernoj Americi je još sve moguće (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 25.03.22. | 07:31

Treći najveći svjetski kontinent još uvijek nema svojeg predstavnika na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Sinoć su odigrane četiri utakmice 12. kola sjevernoameričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru nakon kojega znamo da je situacija samo još dodatno kompliciranija.

Reprezentaciji Kanade trebao je bod protiv Kostarike kako bi se drugi put u povijesti, nakon Meksika 1986., plasirala na najveću smotru. No, to im nije pošlo za nogom. U 35. minuti utakmice Kanada je ostala bez isključenog Marka Kayea (VIDEO), a u sudačkoj nadoknadi prvog dijela pao je i jedini pogodak na utakmici. Celso Borges ispratio je centaršut Gersona Torresa (VIDEO).

Kostarika se tako u potpunosti vratila u borbu za direktni plasman u Katar, a šanse su smanjene Panami koja je sinoć na domaćem terenu remizirala s Hondurasom 1:1. Priliku za približavanje Kataru propustile su reprezentacije Meksika i SAD-a koje su u međusobnom susretu odigrale 'nulu'. Najveću prigodu na utakmici propustio je u 35. minuti Christian Pulisic koji nije uspio realizirati 'mrtvaca' s osam metara udaljenosti.

Do kraja su ostala još dva kola. Kanadi je u utakmicama protiv Jamajke na domaćem terenu (27. ožujka) i Paname u zadnjem kolu (31. ožujka) dovoljan i bod. SAD i Meksiko moraju osvojiti najmanje četiri, a nadu u direktni plasman još uvijek gaji Kostarika koja mora pobijediti El Salvador i SAD u posljednjem kolu, uz nadu da će imati bolju gol-razliku od Amerikanaca.

Pred Panamom je nemoguća misija za hvatanje direktnog plasmana, no mjesto koje vodi u Interkontinentalni playoff bježi im samo jedan bod.

12. kolo Sjevernoameričkih kvalifikacija:

Jamajka - Salvador 1:1

Panama - Honduras 1:1

Meksiko - SAD 0:0

Kostarika - Kanada 1:0

13. kolo (27. i 28. ožujka):

Kanada - Jamajka, 22.05

Salvador - Kostarika, 23.05

SAD - Panama, 01.00

Honduras - Meksiko, 01.05

14. kolo (31. ožujka):

Jamajka - Honduras, 03.05

Kostarika - SAD, 03.05

Meksiko - Salvador, 03.05

Panama - Kanada, 03.05



Tagovi

nogometna reprezentacija SAD-aMeksikomeksička nogometna reprezentacijaKanadakanadska nogometna reprezentacijaKostarika

Ostale Vijesti