REUTERS/Marko Djurica
REUTERS/Marko Djurica

Kanada šokirala na početku, a onda je Hrvatska ubacila u višu brzinu (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 27.11.22. | 17:21

Povela je Kanada na startu utakmice golom zvijezede Bayerna, Vatreni su se brzo oporavili od šoka i preokrenuli golovima Kramarića i Livaje

Da su Kanađani opasni vidjeli smo protiv Belgijanaca kad su žalili za propuštenim prilikama. Slagali su priliku za prilikom i poslali jasno upozorenje za Hrvatsku, a sad su još jednom pokazali koliko su opasni. Pomalo nonšalantno su reagirali igrači Hrvatske kod prvog napada Kanade iz kojeg su poveli Kanađani golom Alphonsoa Daviesa.

Krenula je lopta od vratara Borjana, a neometan u sredini primio je loptu Larin koji je imao dovoljno vremena za mirno odigrati na desnu stranu. Tamo je loptu lagano vukao Buchanan i čekao Daviesa da utrči u kazneni prostor Hrvatske. To je Davies i učinio, a Buchanan kojeg je pratio Perišić ubacio na peterac gdje je Davies utrčao ispred Juranovića i matirao glavom Livakovića za vodstvo Kanade 1:0.

Golove pogledajte OVDJE.

No, nije previše Hrvatsku poremetilo to rano vodstvo. Počele su se slagati prilike jedna za drugom pred Borjanom. Prvo je u 26. minuti zabio Kramarić nakon asistencije Livaje, ali gol je poništen jer je napadač Hajduka bio u zaleđu. Nastavilo se i u 35. minuti kad je do izjednačenja Hrvatsku zamalo doveo Marko Livaja nakon sjajnog dodavanja Matea Kovačića u prostor, ali Borjan je bio na visini zadatka.

No samo minutu kasnije ni Borjan nije više mogao spasiti Kanadu. Prikovali su se kanadski stoperi uz Livaju i zaboravili na Andreja Kramarića koji živi za ovakve situacije. Primio je loptu na lijevoj strani i sebi svojstveno kilerski neometan se namjestio na udarac kojim je doveo Hrvatsku do izjednačenja 1:1.

Navala na gol Borjana nastavila se, a onda u 44. minuti preokret. Zabio je onaj čiji se pogodak danas i očekivao i zbog čega je od prve minute zaigrao protiv Kanade. Juranović je povukao napad, ušao u sredinu, na trenutak je izgubio i brzo vratio pa dodao do Livaje koji s vrha kaznenog prostora gađa i zabija pored Borjana za 2:1.

Kanada se nije snašla u drugom dijelu kao i na početku prvog. Hrvatska je nastavila s iskorištavanjem prostora koji su im Kanađani ostavljali. Prvu veliku priliku imali su Vatreni u 54. minuti kad je Modrić odigrao povratnu za Kramarića koji je pucao iz prve, a Borjan mu je uspio obraniti.

Opasno je bilo i u 69. minuti kad je Kovačić dodao za Brunu Petkovića koji je ušao 60. minuti umjesto Marka Livaje, ali lopta je bila malo prejaka. I onda samo minutu kasnije novi gol Andreja Kramarića. Još jednom je u ovoj utakmici potvrdio Krama svoju napadačku klasu kad je primio ubačaj Perišića, prodao lažnjak i izvukao se na lijevu nogu te kroz gužvu pogodio uz vratnicu za 3:1.

No, tu nije bio kraj hrvatskoj kanonadi, veliku šansu propustio je Marcelo Brozović nakon dodavanja Kovačića, a konačni rezultat postavljen je u četvrtoj minuti sudačke nadoknade. Dalić je u 86. u igri umjesto Perišića, Modrića i Kovačića ubacio Marija PašalićaMislava Oršića i Lovru Majera, a potonji dvojac je istrčao sjajnu kontru. Oršić je izbio sam pred Borjana, mogao je i pucati, ali je nesebično dodao Majeru koji je iz blizine zakucao za zasluženu pobjedu Hrvatske od 4:1.



Tagovi

KanadaHrvatskaSvjetsko prvenstvo u nogometu Katar 2022.Alphonso Davies

Ostale Vijesti