REUTERS/Radovan Stoklasa
REUTERS/Radovan Stoklasa

Kanada namučila Urugvaj, ali na kraju izgubila (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 27.09.22. | 19:29

Oba gola pala su u prvom dijelu.

Reprezentacija Urugvaja svladala je Kanadu u prijateljskoj utakmici u Bratislavi s 2:0 i tako upisala pobjedu pred jednu od posljednjih provjera pred Svjetsko prvenstvo u Kataru na kojem će igrati u skupini s Portugalom, Ganom i Južnom Korejom. Kanada, s kojom će Hrvatska odigrati drugu utakmicu u skupini, 27. studenog u Al Rayyanu.

(1.82) Hrvatska (3.45) Kanada (4.75)

Kanadski izbornik John Herdman na teren je poslao momčad u 3-4-1-2 formaciji, s Cyleom Larinom i Jonathanom Davidom u vrhu napada, dok je lijevi bek Bayerna Alphonso Davies, ujedno i prvo ime kanadske momčadi, igrao na poziciji polušpice.

Borjan - Johnston, Vitoria, Miller - Laryea, Piette, Eustaquio, Adekugbe - Davies - Larin, David

Kasnije su još u igru ulazili Hoilett (umjesto Laryea), Ismael Kone (umjesto Piettea), Ike Ugbo (umjesto Larina), Tajon Buchanan umjesto Adekugbea i Corberau (umjesto Vitorije).

Sastav Urugvaja krasile su skupocjene euro-zvijezde poput Realovog Federica Valverdea, Milanovog Rodriga Bentancura dok su u samom vrhu napada zaigrali Darwin Nunez i legendarni Luis Suarez koji je ovog ljeta stigao u Nacional iz Montevidea.

Ova pogotka na utakmici pala su u prvom dijelu. Urugvaj je poveo već u 6., golom Nicolasa De La Cruza iz fantastično izvedenog slobodnog udarca, a konačni rezultat postavio je napadač Liverpoola Nunez na ubačaj Suareza s desne strane.

Kanada je posebno dobro odigrala u nastavku utakmice u kojem je bila bolja momčad na terenu. Na kraju su Maple Leafsi imali veći postotak lopte u svojim nogama, više udaraca na suparnički gol i čak sedam kornera za razliku od niti jednog urugvajskog. Kanađani su nadigrali Urugvajce po svim parametrima, osim po onim najbitnijima - broju postignutih pogodaka.

Kanada će do početka Svjetskog prvenstva odigrati prijateljsku utakmicu s Japanom, a Urugvaj još nije odredio hoće li igrati generalku pred prvu utakmicu protiv Južne Koreje. (nr)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno 18+


Tagovi

kanadska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti