REUTERS/Henry Romero
REUTERS/Henry Romero

Kanada i Alphonso Davies razbili nizozemsko otočje, štrajk igrača je prošlost (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 10.06.22. | 07:01

Hrvatski suparnik pobjedom otvorio CONCACAF Ligu nacija.

Reprezentacija Kanade jučer je odigrala prvu utakmicu u svojoj skupini CONCACAF-ove Lige nacija koju je otvorila s 4:0 pobjedom nad reprezentacijom Curacaa, otoka iz Karipskog mora koji se nalazi pod legislativom Kraljevine Nizozemske.

Suparnici Hrvatske na predstojećem Mundialu bili su uvjerljivi, na kraju su imali više od 20 udaraca na suparnički gol, a protivnicima nisu dozvolili niti jedan udarac u okvir srpskog golmana Milana Borjana. Junak dvoboja bio je zvijezda Bayerna Alphonso Davies koji je iz jedanaesterca zabio u 27. minuti za 1:0, a onda i na asistenciju Richieja Laryea u 71. za 3:0. Između Daviesa, u strijelce se upisao Steven Vitoria (42'), a konačni rezultat postavio je Lucas Cavallini u 85.

Drugu utakmicu skupine Kanada igra u utorak rano ujutro (4.00) na gostovanju kod reprezentacije Hondurasa.

Podsjetimo, igrači kanadske reprezentacije nedavno su pokrenuli 'štrajk' zbog neisplaćenih premija za plasman na Svjetsko prvenstvo u Katar. Zbog istoga je odgođena prijateljska utakmica protiv Paname, no prije tri dana Kanađani su se vratili treninzima i čini se dogovorili sve sa svojim savezom oko premija.

Hrvatska i Kanada susrest će se u drugom kolu svoje skupine Svjetskog prvenstva, 27. studenog ove godine u Kataru.

(1.75) Hrvatska (3.50) Kanada (5.10)

COCACAF Liga nacija:

Kanada - Curacao 4:0 (Davies 27'-11,, 71', Vitoria 42', Cavallini 85')

Sastav Kanade:

Borjan - Johnston, Vitoria, Miller, Adekugbe - Buchanan (Cavallini), Hutchinson (Piette), Eustaquio, Davies (Ugbo) - Larin (Laryea), David (Hoilett)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno 18+


Tagovi

CONCACAF Liga nacijaKanadakanadska nogometna reprezentacijaCuracao

Ostale Vijesti