Kakvo ludilo! Uoči zadnjeg kola četiri momčadi u borbi za naslov prvaka

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 21.05.17. | 08:54

Utakmice odluke počinju u 17 sati.

Pisali smo već o ludoj završnici moldavske nogometne lige, a ništa se nije promijenilo uoči posljednjih 90 minuta sezone koje se igraju danas. I dalje su četiri momčadi u utrci za naslov, a svih dijeli samo jedan bod.

Na vrhu tablice se trenutno nalaze Dacia Chisinau i Sheriff Tiraspol s po 66 bodova, a slijede ih Milsami i Zaria Balti s po 65 bodova. To znači da teoretski četiri momčadi mogu do naslova u posljednjem kolu, ali nekako mislimo kako prave šanse ima samo vodeći dvojac. A sve se, vjerojatno, neće riješiti danas.

Naime, Dacia i Sheriff svoje današnje utakmice igraju protiv posljednje dvije momčadi na tablici – Dacia gostuje kod pretposljednje Caedir Lunge, a Sheriff je u gostima kod zadnjeg Unghenija. Razlika je debelo na strani obje gostujuće momčadi, ali ne treba smetnuti s uma da se vodi i borba za izbjegavanje posljednjeg mjesta koje vodi u  drugu ligu. Caedir trenutno ima dva boda više od Unghenija.

Iznenađenja će čekati Milsami i Zaria koji igraju međusobnu utakmicu. Domaćin je Milsami, a netko od ovih momčadi može do naslova s pobjedom, ali i kiksevima Dacije i Sheriffa u svojim utakmicama.

Gotovo je nemoguće da se dogodi da obje vodeće momčadi ne upišu pobjedu, a teško je vjerovati da će bilo koja od njih kiksati. To znači da bi o naslovu odlučivala majstorica između njih. Naime, pravilo moldavske lige je takvo da o naslovu prvaka, ako dvije momčadi imaju isto bodova, odlučuje nova, međusobna utakmica.

Raspored 33. kola Divizije Nationala (utakmice počinju u 17 sati):

Caedir Lunga – Dacia Chisinau
Dinamo-Auto – Zimbru
Mislami – Zaria Balti
Speranta Nisporeni – Academia
Ungheni – Sheriff Tiraspol
Petrocub slobodan

Rezultati by SofaScore

(Foto: Action Images)


Ostale Vijesti