Kakvi kraljevi! Estonci osmislili najluđu turneju prijateljskih utakmica kako bi studeni proveli pod palmama

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 20.10.17. | 16:39

Idu čak 15 tisuća kilometara daleko...

Estonska nogometna reprezentacija nije uspjela u naumu da se proba domoći čuda u zahtjevnoj kvalifikacijskog skupini i izbori barem dodatne kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo.

Nije im za zamjeriti, jer četvrto mjesto i 11 bodova u skupini s Belgijom, Bosnom i Hercegovinom, Grčkom i Ciprom nisu nimalo loš rezultat za ovu baltičku državu, koja je u nogometnom smislu ipak opravdano skromna. No, čini se da se estonska reprezentacija želi napuniti samopouzdanjem putem predstojeće serije pripremnih utakmica.

Ne samo to, već planiraju spojiti ugodno s korisnim pa će studeni, mjesec u kojem na Baltiku uvelike krene vladati zima, provesti okupani suncem na Pacifiku. Estonski je nogometni savez ugovorio turneju po pacifičkom otočju u sklopu kojeg će njihov stručni stožer držati predavanja lokalnim trenerskim kadrovima, a Estonija će odigrati tri prijateljske utakmice: protiv Fidžija, Vanuatua i Nove Kaledonije!

Kao uvertira toj turneji dolazi i prijateljski susret protiv Malte u gostima, pretpostavljamo kako bi tamo uhvatili nešto boje prije odlaska u egzotične krajeve, kako ne bi došli blijedi kao krpe i osramotili se u hladu palmi. Nema šta, možda nisu neka strašna reprezentacija (bez obzira na to što su nas u prijateljskoj utakmici proljetos deklasirali s 3:0), ali njihova logistika zasigurno zna odlučiti gdje će odigrati seriju prijateljskih utakmica tijekom hladnog studenog…

(Foto: Action Images/Wikipedia)


Tagovi

estonska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti